Programma bekercompetities blijft intact

https://sassets.knvb.nl/sites/knvb.nl/files/styles/ls-640x360/public/field/image/1835319.jpg

Het programma voor de bekercompetities in het amateurvoetbal wordt zoveel mogelijk intact gehouden. Ondanks de extreme droogte in Nederland van de afgelopen periode is het streven om waar mogelijk de bekerwedstrijden door te laten gaan.

De bekercompities in het amateurvoetbal gaat ie in september van start.

Verschillen in velden zijn landelijk groot

De landelijke verschillen in de kwaliteit van de velden zijn groot en het vereist lokaal maatwerk om sommige bekerwedstrijden te kunnen spelen. Clubs die niet kunnen spelen op hun natuurgrasveld zijn verplicht om uit te wijken naar kunstgras. Ook wordt verenigingen, die in dezelfde regio actief zijn, verzocht om zoveel mogelijk met elkaar samen te werken om wedstrijden door te laten gaan. Zo kunnen clubs samen optimaal gebruikmaken van de beschikbare kunstgrasvelden.

De KNVB staat hierbij altijd voor clubs klaar om te adviseren en eventueel te bemiddelen. Wedstrijden tussen twee verenigingen kunnen ook in onderling overleg worden omgedraaid (thuis-uit) of op een ander moment (eerder-later) worden gespeeld.

Inhalen

Mochten bekerwedstrijden onverhoopt worden afgelast, dan kunnen ze op een later moment worden ingehaald. In onderling overleg tussen clubs en KNVB kunnen bekerwedstrijden na aanvang van de reguliere competitie ook doordeweeks worden afgewerkt. Uiteraard dienen al deze bekerwedstrijden vóór de vervolgronde te zijn gespeeld.

Vooralsnog zijn er geen plannen om de start van de reguliere competitie op te schorten.

Reacties