Voetbaltalenten AZ in Oranje bij de jeugd

Voetbaltalenten AZ opgenomen in voorlopige selectie van het grote Oranje. Naast Guus Til voor het grote Oranje en Thomas Ouwejan en Teun Koopmeiners voor Jong Oranje, zijn ook zeven exponenten uit de AZ Jeugdopleiding opgenomen in de definitieve selecties van Oranje Onder 20, Onder 19 en Onder 18.

Ferdy Druijf en Jamie Jacobs zitten in de definitieve selectie van Oranje Onder 20. De ploeg van coach Peter van der Veen speelt op 27 maart op de KNVB Campus in Zeist een oefeninterland tegen Tsjechië. Jeremy Helmer staat op de standby-lijst.

Oranje Onder 19

Owen Wijndal en Jelle Duin nemen met Oranje Onder 19 deel aan de eliteronde van de EK-kwalificatie. Het vierlandentoernooi wordt op 21 maart afgetrapt tegen Noorwegen. Strijdtoneel is het Wersestadion in Ahlen, waar op 27 maart ook wordt afgesloten tegen Duitsland. Tussendoor is op 24 maart Schotland de tegenstander in Stadion Große Wiese te Arnsberg.

Oranje Onder 18

Drie AZ’ers zitten bij de definitieve selectie van Oranje Onder 18. Het gaat om Justin de Haas, Jasper Schendelaar en Thijs Oosting. Zij kunnen zich opmaken voor een vriendschappelijke interland tegen Italië. Deze wordt op vrijdag 23 maart afgewerkt in het Lamarmora Stadion in Biello. Joey Jacobs en Peer Koopmeiners staan op de reservelijst voor de trip naar de Noord-Italiaanse regio Piedmont.

Jongere Oranje-jeugd

Deze week was er al succes voor Bram Franken, Kenzo Goudmijn en Mees Bakker. Zij plaatsten zich met Oranje Onder 17 overtuigend voor het EK in Engeland. Verder werden maandag vier AZ’ers opgeroepen voor Oranje Onder 15, werkte deze week een zevental een tweedaagse stage af met de landelijke Onder 14-groep en zitten negen AZ’ers bij de Onder 13-groep van de KNVB.

Reacties