Van der Breggen vecht zich naar ritzege Giro Rosa, Van Vleuten behoudt het roze

https://nos.nl/data/image/2019/07/13/563238/1008x567.jpg

In de Giro Rosa heeft Anna van der Breggen de negende etappe gewonnen. Ze klopte landgenote en rozetruidraagster Annemiek van Vleuten in een sprint bergop. Van Vleuten behield wel zonder problemen de roze leiderstrui.

In de laatste bergetappe moest er een wonder gebeuren om Van Vleuten uit het roze te rijden. Haar voorsprong op naaste belager Anna van der Breggen was met ruim vier minuten geruststellend. Bovendien is Van Vleuten in topvorm. Ze won de koninginnenrit en was ook de sterkte in de tijdrit.

Vluchtpoging is kansloze missie

De vlucht van de dag had het karakter van een kansloze missie. Onder anderen Maaike Boogaard en Nicole Steigenga reden in de kopgroep, maar zij werden pal voor het begin van de slotklim opgeslokt door het peloton.

Op weg naar de top van de Montasio bleef er al snel een klein groepje over. Van Vleuten, Lucinda Brand, Van der Breggen, Amanda Spratt en Ashleigh Moolman sprongen weg van de rest.

Wat volgde was typerend voor de gehele Giro. Van Vleuten en olympisch kampioene Van der Breggen gaven de rest bergop het nakijken. En op een paar kilometer van de meet ging de klassementsleidster er op het steilste stuk in haar eentje vandoor.

Van der Breggen wenste echter niet te capituleren, dichtte het gat en kwam in de laatste kilometer zelfs langszij. In de sprint bleek de nummer twee van de Giro ditmaal de beste. Daarmee komt het aantal Nederlandse ritzeges deze Giro op zes. Van Vleuten won twee etappes en Marianne Vos schreef drie ritten op haar naam.

Zondag eindigt de Giro Rosa in Udine. Alleen pech houdt de oppermachtige Van Vleuten van titelprolongatie af.

article
278401
https://nos.nl/data/image/2019/07/13/563238/1008x567.jpgIn de Giro Rosa heeft Anna van der Breggen de negende etappe gewonnen. Ze klopte
https://koggenland.nieuws.nl/regionaal/knipsels/278401/van-der-breggen-vecht-zich-naar-ritzege-giro-rosa-van-vleuten-behoudt-het-roze/
2019-07-13T16:03:28+02:00
Knipsels