Kittel sprint opnieuw naar ritzege in Tirreno-Adriatico

https://nos.nl/data/image/2018/03/08/457672/320x320.jpg

Marcel Kittel heeft de voorlaatste etappe van de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Duitser klopte Peter Sagan en Maximiliano Richeze in de sprint.

Voor de Duitser van Katusha is het de tweede seizoenszege; afgelopen donderdag sprintte hij ook al naar een etappewinst in de Italiaanse rittenkoers.

Werk QuickStep niet beloond

De zesde etappe voerde de renners langs de Italiaanse oostkust, van Numana naar Fano. De kopgroep van de dag bestond uit vier renners, van wie de Duitse kampioen Marcus Burghardt de bekendste naam was. Een stunt zat er voor het kwartet aanvallers niet in, mede doordat Philippe Gilbert en zijn ploeggenoten van QuickStep lang op kop reden voor hun sprinter Fernando Gaviria.

Acht kilometer voor de meet bleek dat al het werk van QuickStep niet beloond zou worden. Gaviria tikte het wiel van zijn ploeggenoot Richeze aan en ging onderuit.

Sagan ontsnapt aan val

Wereldkampioen Peter Sagan reed in het wiel van Gaviria, werd uit balans gebracht, maar ontsnapte op miraculeuze wijze aan een val. Vele anderen klapten wel tegen het asfalt, waardoor een flink uitgedund peloton vervolgens voor de dagzege sprintte. Na 153 kilometer drukte Kittel zijn wiel het eerste over de streep, vlak voor Sagan.

Dinsdag wordt de Tirreno afgesloten met een individuele tijdrit over 10 kilometer in San Benedetto del Tronto. Klassementsleider Michal Kwiatkowski verdedigt drie seconden op Damiano Caruso en 23 tellen op Mikel Landa.