drs. R.A.P. Wortelboer nieuwe burgemeester in Stede Broec

Foto: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (kerndepartement)

De heer drs. R.A.P. (Ronald) Wortelboer is benoemd tot burgemeester van een van de 7 Westfriese gemeenten (gemeente Stede Broec). De benoeming gaat in op 13 juli 2017.

De heer Wortelboer (53 jaar) is lid van de VVD. Hij is momenteel Sectormanager Kabinet bij de provincie Noord-Holland.

Op dit moment is de heer W.J.F.M. van Beek (CDA) waarnemend burgemeester van de gemeente Stede Broec.

Voordracht Gemeenteraad overgenomen

De gemeenteraad van Stede Broec had 18 mei besloten over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties voor een nieuwe burgemeester. Het advies van de Raad was op 13 juli Ronald Wortelboer te installeren als burgemeester.

Wortelboer enthousiast, ambitieus en erg betrokken bij West-Friesland

De vertrouwenscommissie omschreef Ronald Wortelboer als enthousiast, ambitieus en erg betrokken bij de regio West-Friesland.

Volgens de commissie heeft hij een duidelijke visie op het burgemeestersambt en is hij analytisch ingesteld. Ook is hij even open als duidelijk beoordeeld in de communicatie.

Signalen oppikken, anderen motiveren en coachen zijn zijn sterke punten. Hij is rustig en authentiek. Hij kan goed aansluiting vinden bij de cultuur en de mensen. Dat maakt dat hij ook goed invulling zou kunnen geven aan zijn rol als ‘burgervader’. Hij heeft een goed gevoel voor humor. Gezien zijn achtergrond beschikt hij ten aanzien van het ambt van burgemeester over veel kennis. Hij is een stevige persoonlijkheid en heeft een uitgebreid netwerk binnen de provincie Noord-Holland en ook daarbuiten.

Hij is al geruime tijd werkzaam in als kabinetschef bij de provincie Noord-Holland. Daarvoor was hij senior beleidsadviseur en beleidsmedewerker. Qua politieke voorkeur is hij liberaal en voelt hij zich thuis bij de VVD. Hij is getrouwd en zal zich vestigen in Stede Broec.