Opmeers´ College benadert nieuwe jaar positief

Foto: Fotopersbureau Theo Annes

Afgelopen vrijdagavond gaf het voltallige College van B&W van Opmeer acte de presence tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Ondanks de bestuurscrisis stonden de wethouders bij binnenkomst in het gelid naast burgemeester GertJan Nijpels opgesteld. Hendrik Stoker (VVD), Elly Deutekom (Gemeentebelangen) en Ruud Heijtink (PvdA) wensten alle gasten een goed en gezond 2018.

Naar eigen zeggen zijn ze nog volop in bedrijf, sinds ze op 21 december hun portefeuilles beschikbaar hebben gesteld. Maar hun ontslagbrief is nog niet opgesteld en fracties steggelen over de vraag hoe dit bestuursvacuüm tot aan de verkiezingen moet worden ingevuld.  Het College leek er geen punt van te maken en de burgemeester refereerde hier ook niet aan in zijn nieuwjaarsspeech.

Burgemeester Nijpels bedankte met nadruk alle vrijwilligers tijdens alle vrijwilligersactiviteiten in de gemeente. Ook stak hij de aanwezige politie, brandweer en carnavalsclub een hart onder de riem.

Net als burgemeester Michiel Pijl van Drechterland riep ook hij bewoners op te gaan stemmen. ,,Opmeer verdient een goed bestuur in de komende vier jaar. Vijf partijen gaan op zoek naar uw stem.’’