Nieuw wereldrecord met langste levende vlecht in Alkmaar

Foto: NWZ

De NWZ-ziekenhuisgroep in Alkmaar gaat proberen een nieuw wereldrecord te vestigen met de langste levende vlecht. De wereldrecordpoging staat in het teken van het kankeronderzoek. Met de campagne ‘De Langste Vlecht’ zet Noordwest Ziekenhuisgroep zich in voor meer onderzoek naar kanker.

‘Wat zou het mooi zijn als we iedere patiënt met kanker een persoonlijke behandeling kunnen geven, met medicijnen die zijn afgestemd op (de tumor in) zijn/haar lichaam’, zegt Mathijs Hendriks, internist-oncoloog, van Noordwest Ziekenhuisgroep.‘Onderzoek naar kanker kost echter veel geld. Om die reden is Noordwest een geldinzamelactie gestart voor meer onderzoek.’

Wereldrecord langste levende vlecht

Met het organiseren van ‘De Langste Vlecht’ wil het ziekenhuis een nieuw wereldrecord neerzetten. Op zaterdag 14 oktober organiseert Noordwest een feestelijk event in het centrum van Alkmaar. Het is de bedoeling dat dan het haar van 150 personen aan elkaar wordt gevlochten tot de langste levende vlecht.

Deelnemers

Iedereen met een minimale haarlengte van 35 cm kan meedoen. Het haar wordt alleen gevlochten, niet afgeknipt. Via www.langstevlecht.nl kunnen deelnemers zich aanmelden en een gratis actiepagina aanmaken. Met behulp van deze pagina kunnen deelnemers zich vervolgens laten sponsoren door bijvoorbeeld familie, vrienden en bekenden. Het minimale bedrag om mee te kunnen doen is € 50,00.

Kappers en visagisten

Voor het invlechten van het haar, is Noordwest op zoek naar kappers en visagisten die op 14 oktober willen meehelpen. Of die tips over haar en visagie willen geven.

Organisaties

Er is van alles nodig om de langste levende vlecht te kunnen realiseren: van aankleding van de locatie, bedrijfshulpverlening en partytenten voor als het regent tot aan producten voor in goodiebags voor de deelnemers. Ook financiële hulp is van harte welkom. Noordwest Ziekenhuisgroep hoopt dat veel mensen zich willen inzetten voor de actie om nog meer patiënten met kanker persoonlijk te kunnen helpen.

Aanmelden en informatie

Deelnemers, kappers en visagisten kunnen zich aanmelden via [email protected]

Kijk voor meer informatie over De Langste Vlecht op www.langstevlecht.nl

Reacties