Wethouder Vincent Reus onverwacht overleden

Foto: Drechterland

Op zaterdag 10 juni is wethouder Vincent Reus (63 jaar) van de Westfriese gemeente Drechterland overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Koggenland heeft met al de 7 Westfriese Gemeenten contact, zo ook met de gemeente Drechterland.
Afgelopen donderdag werd Vincent Reus met spoed naar het AMC gebracht. Zijn toestand verslechterde snel, waarna hij zaterdagmiddag is overleden.

Carriere Wethouder Vincent Reus in het kort

Vincent Reus werd in 2012 wethouder in het college van B&W van Drechterland namens Gemeentebelangen Drechterland. Eerder was hij lange tijd raadslid en fractievoorzitter. Hij had onder meer de portefeuilles Financiën, Openbare Ruimte en Toerisme onder zijn hoede. Vorige week gaf hij nog het startsein voor de bouw van het middenblok op het Raadshuisplein in Hoogkarspel.

Westfriese gemeente diep geraakt door verlies

Burgemeester Michiel Pijl: “We zijn diep geraakt. Veel te jong en zo plotseling moeten we Vincent missen. Afgelopen woensdag liep hij gewoon nog over de gang in het gemeentehuis. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij zijn nabestaanden. We wensen hen de kracht toe om dit enorme verlies te verwerken. Als gemeente Drechterland verliezen we een betrokken en deskundige bestuurder met een grote dossierkennis, altijd bezig met zijn werk en de vraag wat hij als wethouder voor onze inwoners kan betekenen. Zijn nuchtere kijk op zaken en gevoel voor humor tekenden hem. Bovenal gaan we een fijne collega en een mooi mens missen.”

Op het gemeentehuis van Drechterland ligt vanaf maandagmorgen voor Wethouder Vincent Reus een condoléanceboek waar iedereen die daar behoefte aan heeft een boodschap kan achterlaten.