Gemeentelijke weetjes Koggenland

Foto: Gemeente Koggenland

Koggenland.nieuws.nl het onafhankelijke nieuwsmedium voor en over de gemeente Koggenland geeft ook gemeentelijke weetjes door. Met de afgelopen periode een goed voorbeeld van plaatselijk ondernemer Jos de Krantenman.

Deze maand is het gemeentehuis van Koggenland is gesloten op de volgende dagen komende maart :

  • 14 april (Goede Vrijdag)
  • 17 april (tweede paasdag)
  • 27 april (Koningsdag)

Annulering bijeenkomst groepsdruk voor ouders

De bijeenkomsten voor ouders over groepsdruk gaan wegens te weinig animo niet door. De laatste bijeenkomst stond gepland op woensdag 5 april in de Batter in Ursem.

N23 Westfrisiaweg werkzaamheden

WestfrisiawegEr wordt weer gewerkt aan de N23 Westfrisiaweg, zo ook in Koggenland.

Heijmans werkt tot half mei aan de aanleg van de parallelweg N507 tussen de Weerestraat en Obdammerdijk in Obdam.

Hierdoor geldt in beide richtingen een snelheidsbeperking van 50 km/u. Naar verwachting is de parallelweg half mei gereed. Tussen Geveland en Obdammerdijk is de weg dan open voor fietsers en landbouwverkeer. Bekijk deze en meer werkzaamheden op www.n23westfrisiaweg.nl.

Jos de Krantenman gaf goede voorbeeld

Saillant detail hier is dat de bekende Obdammer ondernemer Jos de Krantenman de afgelopen periode persoonlijk actie heeft gevoerd.

Als plaatselijk bezorger en depothouder werd hij bij het uitvoeren van zijn werk regelmatig gehinderd door de slechte begaanbaarheid van de Braken. Deze weg is een belangrijk onderdeel van de Westfrisiaweg (N23) die nogal vertraging heeft opgelopen door een ruzie van de aannemer Heijmans met de opdrachtgever Provincie Noord-Holland.

Als actie had hij uit eigen initiatief een eigen weg aangelegd. Deze bovendien later ook nog voor het oog aantrekkelijker weten te maken met narcissenbollen. Met deze actie wist hij naast de regionale pers, zelfs de rubriek “Hart van Nederland” van SBS6 te halen. Ofwel hoe marktinitiatieven een groot provinciaal project in positieve zin kan doen versnellen.

Compostactie Koggenland groot succes

Vrijdag 24 maart was de compostactie op het depot Teding van Berkhout. Net als voorgaande jaren was het weer een groot succes! De compost was van goede kwaliteit en er was genoeg voor iedereen. Wij bedanken alle inwoners voor de inspanningen om afval te scheiden. Een volle groene container levert bijvoorbeeld 15 tot 20 kilo compost op.

 

Reacties