Spanbroekster Afra Langedijk-Zijp vrijwilligster van het jaar

Links op de foto: Afra Langedijk-Zijp, rechts Miranda Bakker.
Links op de foto: Afra Langedijk-Zijp, rechts Miranda Bakker.
Foto: de Omring

De Omring heeft dit jaar Spanbroekster Afra Langedijk-Zijp tot vrijwilliger van het jaar aangewezen. Zij doet haar werk in De Schakel in Spanbroek.

Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in de samenleving. Wij zijn bij Omring trots op al onze vrijwilligers. Wat voor iemand een ogenschijnlijk kleine moeite kan zijn, is voor iemand anders van onschatbare waarde. Er zijn prachtige voorbeelden van mensen die ongelooflijk blij zijn met de dingen die een vrijwilliger voor hen doet. Wij willen hier graag de aandacht aangeven en zetten iedere maand een vrijwilliger van Omring in het zonnetje.

Deze keer is dat Afra Langedijk-Zijp

Vanaf 2015 is Afra vrijwilliger bij Omringlocatie De Schakel in Spanbroek. Haar schoonvader heeft in De Schakel gewoond en zo is ze vrijwilligerswerk gaan doen. Ze wilde graag meer betekenen voor de bewoners. Twee jaar lang heeft ze elke donderdagavond gekookt voor een woning. Hierbij stelde ze samen met de bewoners het menu samen met altijd een lekker toetje als afsluiting. Door samen te eten ontstaat er een gezellige sfeer aan tafel. Een luisterend oor of een leuk gesprek over de kleinkinderen of andere alledaagse dingen, het was altijd goed.

Na deze twee jaar wilde ze iets anders en nu komt Afra op de woensdagochtend gezellig koffie drinken en een spelletje doen met de bewoners. Ze voelt goed aan wat een bewoner wel of niet nodig heeft en de collega’s van de zorg zijn erg blij met haar als vrijwilliger. Ook wordt ze soms gevraagd voor een uitstapje naar de Boet of assisteren bij de muziekmiddagen.

Afra bedankt voor je goede zorgen voor onze bewoners en alle ondersteuning die je al jaren biedt!