Tuincafe Obdam geopend met koffie en broodjes

Foto: Johan Joost van Daalen

Het Noordhollandse gemoedelijke dorp Obdam ligt in het midden van de provincie. Alle wegen komen daar tezamen, een ontmoetingsplek bij uitstek. Alleen waar in Obdam? Sinds kort kan dat bij Tuincafé Obdam in Overvecht.

Wie goed met interesse om zich heen kijkt ziet een NS Station en de mooiste kerk van Noord-Holland een vakslagerij, een Hollands eetcafé, snackbar, en een pizzeria. Verder is er dan nog een tuincentrum, Volendammer Vishandel en vaklieden als een groenteman, twee bakkers. Sinds kort is er nu ook een Tuincafé Obdam in het tuincentrum Overvecht.

Het tuincentrum is onder hand een De Boet in het klein. Het hele bedrijf is volledig vernieuwd. Op een centraal punt waar je een kop met een broodje of een gebakje kunt nuttigen voordat je in de lange rij voor de kassa´s kunt aansluiten om je aanwinsten voor huis & tuin af te rekenen is er nu ook.

Tuincafé Obdam bij Overvecht

Tuincafé Obdam
Gastvrouw Ewelina ten Cate presenteert vol trots haar Tuincafé in Obdam.

Op dit centrale punt kun je het wachten voor de kassa´s wat aangenamer maken door een broodje of gebak met een luxe kop koffie te gebruiken. Dat kan in een verrassend warm aangeklede omgeving, gastvrij ontvangen door een charmante gastvrouw.

De gastvrouw is zelf een onderneemster die woont in Nibbixwoud en is getrouwd met een Westfries die haar tijdens een aannemingsklus in Polen heeft ontmoet. Ewelina ten Cate heet ze. In haar geboorteland heeft zij een hogere school voor voedingswaren doorlopen.

Om haar bestaan hier op te kunnen bouwen is zij voor zichzelf begonnen. Door haar opleiding is de link al snel gelegd met de behoefte die er is in Obdam voor een tuincafé. Immers, in Obdam is veel bedrijfsleven aanwezig en hoe geweldig is het dat het plaatselijke ondernemers voor vergaderingen, verjaardagen en andere evenementen hun broodjes en gebak bij haar kunnen bestellen.

Uiteraard zijn bezoekers uit een van de vele andere fraaie dorpen in Koggenland en omgeving ook van harte welkom !