Verse Roomkaas Lidl toont Listeria-bacterie aan

Foto: NVWA

Uit een periodieke kwaliteitscontrole is gebleken dat bij de variant verse roomkaas Tomaat/Basilicum 175 gram van de firma Smaak & Co de bacterie Listeria monocytogenes is aangetoond.

Deze bacterie kan ernstige gezondheidsrisico’s vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen.De roomkaas is verkocht bij Lidl. Lidl en Smaak & Co verzoeken klanten dringend het product niet te consumeren en deze terug te brengen naar de winkel.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Verse Roomkaas Lidl

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING

De firma Smaak & Co voert een terugroepactie uit voor diverse varianten “verse roomkaas” 175 gram van het merk “Baresa” die zijn verkocht in de filialen van Lidl Nederland.
De firma Smaak & Co voert een terugroepactie uit voor de volgende verse roomkaas producten.

  • Verse roomkaas Tomaat/Basilicum 175 gram
  • Verse roomkaas Ananas/Perzik 175 gram
  • Verse roomkaas Bieslook 175 gram.
Dit geldt voor alle houdbaarheidsdata.

Uit een periodieke kwaliteitscontrole is gebleken dat bij de variant verse roomkaas Tomaat/Basilicum 175 gram de bacterie Listeria monocytogenes is aangetoond. Deze bacterie kan ernstige gezondheidsrisico’s vormen voor mensen met een lage weerstand,
zoals zieken, zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen.
Uit voorzorg voeren wij een terugroepactie uit voor alle varianten. Klanten worden dringend verzocht het product niet te consumeren en deze terug te brengen naar de winkel.
Vanzelfsprekend krijgen klanten het aankoopbedrag terug.
De producent Smaak & Co en Lidl Nederland GmbH bieden excuses aan voor het ongemak.

 

 

Reacties