Brandweervrijwilligers Berkhout koninklijk onderscheiden

Burgemeester Posthumus verrast vrijdag 9 december twee brandweervrijwilligers met een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van brandweerkorps Berkhout vanwege het jaarlijks kazernebezoek. Dit bezoek kreeg een feestelijk tintje.

Burgemeester Posthumus spelde de heren Pierre Boots en Dorus de Wit de versierselen op van de Koninklijke onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jarenlange inzet bekroond met Koninklijke Onderscheiding

_d4s3050Zij droegen met hun jarenlange inzet bij aan het vergroten van de veiligheid en het welbevinden van de inwoners van gemeente Koggenland. Daarmee hadden zij Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin voldoende behaagd voor een koninklijk feestje in cafe de Ridder in Berkhout.

  • De heer T.J.de Wit (46 jr) is sinds 01-08-1995 is nu 21 jaar in actieve dienst bij de vrijwillige brandweer Berkhout in de rang van hoofdbrandwacht. De heer De Wit heeft per 01-09- 2016 afscheid genomen van de actieve dienst.Hij houdt nu met het vrijwilligerswerk voor de Brandweer van Berkhout op.De reden is dat hij meer tijd aan zijn gezin wil gaan besteden en ook meer aan de gewasbescherming in de omgeving is hij nogal wat tijd kwijt. Dit laatste vloeit eigenlijk voort uit het eigen bedrijf wat hij heeft gehad.
  • De heer P.J.M. Boots (53 jr) is sinds 01-09-1991 25 jaar in actieve dienst bij de vrijwillige brandweer Berkhout ook in de rang van hoofdbrandwacht. Hij heeft een groot gezin, waarvan zijn zoon (wellicht) later ook de brandweer in gaat. Dan zou het van grootvader op vader op zoon over gaan. Zeker is dat nog allerminst in verband met de studie van zijn zoon.

De heren konden afgelopen 25 november helaas niet aanwezig zijn bij jaarbijeenkomst voor de brandweervrijwilligers van Koggenland. Daarom vond deze uitreiking vrijdag 9 december alsnog plaats.

Klik voor meer foto´s op de Fotoserie onder de grote foto.

Lees ook :

Brandweervrijwilligers Koggenland geridderd.