Spetterend muzikaal spectakel in Bavokerk Ursem

Zaterdagavond vond in de St. Bavokerk in Ursem het spetterend muzikaal spectakel voor jong talent plaats. De muziek en zang was klasse en werd tijdens en na afloop door de 200 bezoekers dan ook volop gewaardeerd.

Ursemmer zangeres Lianne Kenter

Muzikaal spectakelPlaatselijke zangeres Lianne Kenter met haar band Recover was de rode draad van de avond. De bandleden hadden elkaar ongeveer 2 jaar geleden getroffen tijdens hun conservatoriumopleiding in Haarlem. De bandleden komen uit heel Noord-Holland. De zangeres Lianne Kenter komt uit het Westfriese Ursem.

Tijdens de rooms-katholieke eucharistievieringen is zij de dirigente van het kinderkoor de Bavokids.

Gezamenlijke kerken Ursem

De  gezamenlijke kerken van Ursem werken al langer samen. De reden is dat zij verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de gebouwen. Het gaat om zowel de protestantse als de rooms-katholieke kerk.

In het voorjaar van 2016 hadden beiden al de Kerkveiling georganiseerd in de ¨Rode Leeuw¨. Daarnaast organiseren beiden meerdere concerten in de daarvoor aangepaste Bavokerk. Ook is de kerk met de Open Monumentendag geopend.

Het altaar is verhoogd voor de optredens. Ook maakt het ontbreken van pilaren de kerk bij uitstek geschikt voor muziekoptredens.

De Bavokerk zelf is gebouwd in 1921 en is een duidelijke mix tussen oud en modern.

Dit jaar hoopt voorzitter Louis Schoutsen van de ¨Stichting Vrienden van Bavo¨ het aantal donateurs te verhogen tot het aantal van 200.

Muzikaal Spectakel

_d4s2626De Recover-band deed de optredens samen met De Slagwerkgroep van muziekvereniging ¨Ursem¨.

Bekende songs als ¨Weet je wat het is¨ van Nielson en ¨Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen¨ werden met veel klasse ten gehore gebracht.