Juwelier Wagenaar Obdam heeft ´overlast´ opbreking Poststraat

Foto: Johan Joost van Daalen

Gedurende 8 tot 9 weken al is de Poststraat in Obdam afgesloten voor alle verkeer in verband met noodzakelijke rioleringswerkzaamheden.

Begin dit jaar was de Poststraat al afgesloten door asfalteringswerkzaamheden in de Dorpsstraat.

PoststraatIn beide periodes heeft juwelier/horlogerie Wagenaar naast ´overlast´ heel dubbel extra kunnen verkopen vertelde hij Koggenland Nieuws persoonlijk.

Toch overheerst bij de ondernemer het gevoel van overlast, want in de laatste periode was elke leiding al geraakt door de werklieden. Alle nutsvoorzieningen zijn hier al verstoord geweest.

Zowel de gas-, electra-, water- als de telefoon- annex tv-kabels waren buitenwerking. Donderdagmiddag 20 oktober was de electrakabel ongeveer een uur aan de beurt. Daardoor deed de pinautomaat in de juwelierswinkel het een tijdje niet.

Geen schadevergoeding

Op de vraag van Koggenland Nieuws of dit inmiddels geen aanleiding was om de gemeente een schadevergoeding te vragen, antwoordde juwelier Wagenaar dat tijdens de asfaltering van de Dorpsstraat de vishandelaar ¨de Volendammer¨ dat ook al geprobeerd had, wat op niets was uitgelopen. Dat weerhoudt Wagenaar daar eigenlijk van.