RK Edo 4 geeft overwinning weg

Zo kort na het overlijden van clubicoon Bertus Braas moest het 4e elftal van RKEDO alweer thuis aantreden tegen het Heerhugowaardse SVW 27.

De eerste serieuze wedstrijd van dit seizoen is helaas door RKEDO 4 verloren. Op ons eigen Sportpark “De Krom” was SVW 27 iets effectiever in de afronding

Dankzij het matige presteren van het 4e van RKEdo al gaf het vierde de wedstrijd zelf weg. Daardoor konden de Heerhugowaarders van SVW 27 goed in haar spel komen. Dat leidde tot een overwinning tegen de Avenhorners.

De 1-0 voorsprong was verdient, want er werd goed aan de wedstrijd begonnen. Na een slecht ingeschatte uittrap van Dylan Possel kon Pieter Loos doorlopen op de Heerhugowaardse keeper en de bal koeltjes afronden.

Een erbarmelijke communicatie en slap verdedigen zorgden al snel voor een 2-1 achterstand en uiteindelijk liep SVW 27 in de eerste helft al uit naar een 4-1 voorsprong. Stefan Pater zorgde met een heerlijk afstandsschot nog voor een comeback, maar het leed was eigenlijk al geschied.

In de tweede helft stond de verdedigende organisatie iets beter en kwam SVW 27 niet veel verder dan enkele afstandsschoten. RKEDO 4 was nog dichtbij een goal en met iets meer fortuin had die ook zeker gevallen. Vooral Pieter Loos was met zijn goal en harde werken belangrijk in de wederopstanding. Hij werd dan ook de Man of the Match.

SVW 27 wist er toch nog de tweede helft een goaltje uit te sprokkelen, maar voor de wedstrijd maakte dat niet veel meer uit. Het scorebord bleef uiteindelijk staan op 2-5. Jammer, maar tegen een team uit de 7e klasse zeker niet iets om erg over in te zitten. Volgende week wachten de Avenhorners weer een thuiswedstrijd, dan kan RKEDO 4 in de competitie tegen KSV 5 voor een revanche zorgen.