Regionale kunstenaars exposeren in Helders ziekenhuis

Foto: Piet de Wit

In de gangen van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder zijn weer nieuwe kunstwerken te bezichtigen. Regionale kunstenaars exposeren daar hun werken. Met dank aan de kunstenaars Nel Baars, Cecile Derks, Alie de Winter,  Piet Wit, Petra Kant, Peter Leguit en Jacqueline Beukers. De expositie is tot en met december op werkdagen gratis te bezichtigen tussen 08:30 en 17:00 uur.

Regionale kunstenaars exposeren

Nel Baars exposeert met haar schilderijen in de gang bij de poli orthopedie en radiologie. Naast stillevens met bloemen en dieren, heeft ze een serie gemaakt met Willemsoord en de haven in de hoofdrol. Met acryl en een palet mes als materiaal.

Bij de poli geriatrie werk van Cecile Derks. Ceciel combineert graag verschillende materialen en technieken bijvoorbeeld inkt en aquarel. Daarnaast werkt ze graag met verschillende druktechnieken. Een tekening, schilderij ziet zij als een groeiproces: het ontstaat en vormt zich. Alie de Winter exposeert met haar schilderkunst bij de poli oogheelkunde en neurologie. Alie schildert bloemen en stillevens.

Piet Wit en Petra Kant exposeren samen in de poli

Piet Wit (foto’s) en Petra Kant (kunst op doek) exposeren samen in de lange poli-gang. Zij raakten enige tijd geleden aan de praat over  hun hobby’s en zo verschillend ze bezig zijn, het heeft ook gelijkenissen.

Piet fotografeert al jaren. Portret, natuur en macro. In deze expositie hangt de serie de Westfriese markt in Schagen. Met foto’s van Piet en schilderijen van Petra. Daarnaast hangt er de serie bloeiend geluk en fantasie schilderijen.

Peter Leguit exposeert licht- en lijnenspel

Geboren en getogen Niedorper Peter Leguit exposeert nogmaals met eigen fotowerk. Zijn interesse gaat uit naar het zoeken van compositie, licht en lijnen spel. De nu geëxposeerde fotocollectie is samengesteld uit verschillende onderwerpen zoals  natuur, cultuur, portret, landschappen en architectuur. De laatste jaren maakt Peter gebruik van canvas waarop de foto’s worden geprint en geëxposeerd met en zonder baklijst eventueel in kleur. De foto’s van Peter zijn te bewonderen op de gang bij F en G.

Jacqueline Beukers laat keramiek zien

In de vitrines is nog steeds keramiek te bewonderen van Jacqueline Beukers uit Egmond-Binnen. Er is een grote diversiteit van ronde dieren en vrolijke kleuren. Ook de afwerking zoals met engobes, oxides, glazuur of Raku gestookt zorgt voor verrassende effecten.  De nieuwste werken zijn urnen en abstracte figuren met glooiende rondingen.

Reacties