Schagenaar ontoerekeningsvatbaar

ALKMAAR Een 24-jarige man uit Schagen kan volgens de officier van justitie niet worden vervolgd voor ontucht met een klein meisje. Hij zou volledig ontoerekeningsvatbaar zijn.

De man, Ahmed A., trok begin mei een meisje de bosjes in nabij een speeltuin in Avenhorn. Volgens het zesjarige meisje had de man haar gezoend en aan de klitterbandsluiting van haar kleding gezeten, waarna ze huilend wegliep. Een vrouw zag hoe de man het huilende kind op een schommel tilde.

Even later kon het meisje de man op straat aanwijzen, waarna haar moeder foto’s nam van hem. Het meisje dacht dat A. haar pak wilde stelen. De man kon worden aangehouden, maar verklaarde later dat hij alleen maar had gezwaaid naar spelende kinderen. Sinds het incident zijn ouders in de buurt een stuk voorzichtiger: zo mogen kinderen niet meer alleen buiten spelen.

Ontoerekeningsvatbaar

Uit onderzoek van deskundigen bleek dat de man volledig ontoerekeningsvatbaar was. Ook lijdt A. aan psychoses, waarvoor hij al vaker in klinieken heeft gezeten. De aanklaagster ging mee in het deskundig oordeel en wil dat de man wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Volgende week doet de rechtbank uitspraak.

De aanklaagster vroeg de rechtbank in Alkmaar de aan psychoses lijdende man te ontslaan van alle rechtsvervolging en hem te laten opnemen in een psychiatrische kliniek voor een intensieve behandeling.