Chocoladeproducten terug naar IKEA

Foto: NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een belangrijke veiligheidswaarschuwing af voor verschillende chocoladeproducten. Deze producten worden an ook teruggehaald naar de fabrieken.

Het betreft de volgende chocoladeproducten :

  1. CHOKLAD LINGON & BLABAR (180 gram)
  2. CHOKLAD LJUS, CHOKLAD NÖT (100 gram)
  3. GODIS CHOKLADKROKANT (450 gram)
  4. GODIS CHOKLADRAN (168 gram)
  5. CHOKLADKROKANT BREDBAR (400 gram)

Deze producten bevatten sporen van amandelen en hazelnoten. Dit staat helaas niet duidelijk op de verpakking. Dit kan tot klachten leiden bij mensen die allergisch zijn voor amandelen en/of hazelnoten. De chocolade is veilig voor mensen die niet allergisch zijn voor deze ingrediënten. Klanten die deze producten hebben gekocht, kunnen deze terugbrengen naar een IKEA woonwarenhuis.

IKEA roept daarom deze chocoladerepen en terug. De terugroepactie geldt voor alle houdbaarheidsdata. Je kan deze vinden op de achterkant van de verpakking. IKEA heeft de verkoop van de chocoladeproducten op 25 juli stopgezet.

Voedselveiligheid heeft de hoogste prioriteit bij IKEA. Daarom roept het woonwarenhuis deze chocolade uit voorzorg terug en biedt daarom excuses aan voor eventuele ongemakken. Voor meer informatie kan de consument contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800-453 2649