Goed verlopen Tennis Wijkentoernooi Spierdijk

Goed verlopen wijkentoernooi na aanmelding, aldus voorzitter Jeroen Knijn.
Goed verlopen wijkentoernooi na aanmelding, aldus voorzitter Jeroen Knijn.
Foto: Dorpsbanier

Spierdijk – Het eerste tennis wijkentoernooi van St. George was een groot succes. Ruim 100 deelnemers, waarvan 50 niet-leden, leverde direct na het toernooi al 11 nieuwe leden op.

Een aantal waar ik niet van heb durven dromen“, aldus een trotse voorzitter Jeroen Knijn.

De voorzitter benadrukt vooral de samenwerking met leden, vrijwilligers en tennisschool De Kloek.

Spierdijk belevenis rijker

WijkentoernooiSpierdijk is weer een belevenis rijker. In het dorp waar niet al te vaak iets geregeld wordt. Voor de eerste keer is het Spierdijker Wijkentoernooi tennis gehouden. Iedere Spierdijker wijk had een eigen coach.

Iedereen was enthousiast en de coaches gingen in hun eigen wijken op zoek naar gegadigden voor hun tennisteam. Of zij lid waren van de plaatselijke tennisvereniging was niet van belang.

Spierdijker Wijkentoernooi volgens Olympische gedachte

Drie weken voor aanvang van het Spierdijker Wijkentoernooi hebben de niet-leden onder de deelnemers de mogelijkheid gekregen om op de dinsdagavonden te komen trainen onder deskundige begeleiding van Nico Koopman (Wijk Zuid). De zaterdag vóór aanvang van het Wijkentoernooi hebben nog 19 deelnemers meegedaan aan een tennis clinic van tennisschool De Kloek uit de Beemster.

Maandag 13 juni werden de eerste wedstrijden gespeeld en zo ging het tot en met donderdag door. De weersvoorspellingen waren in eerste instantie niet optimaal. Iedere avond windstil en het zonnetje er bij.

WijkentoernooiHet Spierdijker Wijkentoernooi liep in zekere zin vooruit  op dat ene motto van de Olympische Spelen over een paar weken : MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN HET WINNEN.

De laatste wedstrijden zijn daags na het jaarlijkse Spierdijker Tuinfeest gehouden. Het is een geslaagd toernooi geworden met ook veel nieuwe leden voor de Tennisvereniging van Spierdijk.

Foto’s Spierdijker Wijkentoernooi

De tennisvereniging Spierdijk heeft tijdens het hele toernooi foto’s gemaakt. Zie voor de foto’s deze link. Meer weten over de tennisvereniging van Spierdijk? Kijk dan in de Bedrijvengids van Koggenland.nieuws.nl waar ook de contactgegevens staan in de rubriek “Verenigingen”.

Bron : Dorpsbanier Spierdijk.