Vergroot de Hoop verkleint de kanker

Wethouder Knijn snoeit taxus voor Vergroot de Hoop actie.
Wethouder Knijn snoeit taxus voor Vergroot de Hoop actie.
Foto: Gemeente Koggenland

Ook dit jaar kunt u het snoeiafval van taxusstruiken en -hagen weer inleveren voor de Stichting Vergroot de Hoop. De Stichting Vergroot de Hoop werd opgericht op 14 juli 2015. Zij stelt zich ten doel taxussnoeisel in te zamelen teneinde dit te laten verwerken tot kankerbestrijdende medicijnen. Meer uitleg daarover vindt u op de website www.vergrootdehoop.nl.

De Stichting doet een beroep op particulieren, gemeenten, hoveniers en begraafplaatsen voor het inzamelen van dit taxussnoeisel. De deelnemers en hoveniers richten hiervoor inzamelpunten in. Het gaat vooral om jonge, eenjarige taxusscheuten, dus het jonge groen dat nu weer aan de struiken en hagen te zien is.

Stichting Vergroot de Hoop verkoopt het taxussnoeisel en voor elke ingezamelde kuub doet zij een donatie aan een organisatie of instelling die actief is in kankerpreventie, -behandeling en/of – begeleiding.

De gemeenten Hoorn, Drechterland, Enkhuizen, Stede Broec en Opmeer doen ook dit jaar weer mee aan deze actie en hebben de opbrengst bestemd voor Inloophuis Pisa in Hoorn. Koggenland verdeelt de opbrengst tussen Inloophuis Pisa en het KWF.

Op onderstaande inzameladressen staan speciale bakken voor taxussnoeisel:

Zuiderwijzend 7, 1616 LH Hoogkarspel

Het Witte Hert 3, 1601 MJ Enkhuizen

Industrieweg 15, 1613 KT Grootebroek

Veilingweg 5, 1611 BN Bovenkarspel

Factorij 29a, 1689 AK Zwaag

Spanbroekerweg 42, 1715 GP Spanbroek

Noorddijkerweg 66, 1645 VG Ursem

Laan van Meerweijde 102, 1713 BM Obdam

Middenhof 2, 1648 JG De Goorn

Voor de openingstijden en verdere informatie: www.vergrootdehoop.nl.