Heerhugowaard wil aandelen nieuw ziekenhuis

Gemeentewapen Heerhugowaard
Gemeentewapen Heerhugowaard
Foto: Wikimedia

Heerhugowaard – De gemeente Heerhugowaard wil aandelen in nieuw te bouwen ziekenhuis.

De gemeente Heerhugowaard blijkt zelf achter de website en het Twitter-account ’HetNieuweMCA’ te zitten. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad vandaag.

Er is al langer een strijd gaande tussen Alkmaar en Heerhugowaard over de bouw van een nieuw ziekenhuis. In eerdere plannen zou het ziekenhuis naar Heerhugowaard verhuizen. Die plannen staan nu in de ijskast. De Noordwest Ziekeb=nhuisgroep heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben voor het bepalen van de uiteindelijke bouwplannen van de organisatie.

Nieuw Ziekenhuis gehakt

De site www.hetnieuwemca.nl zegt zich hard te maken voor de beste zorg, op de juiste plek op het juiste moment. Op de site wordt gehakt gemaakt van een nieuw ziekenhuis in Alkmaar. Zo zou het oude MCA slecht bereikbaar zijn voor hulpdiensten. “Het nieuwe MCA kent al deze restricties niet. Gelukkig maar, want beperkingen kunnen mensenlevens kosten”, aldus een bericht op de website.

Nooit rust en nooit privacy

Ook zou het ziekenhuis met ruimtegebrek kampen waardoor je met zes mensen op een kamer komt te liggen. “Met zes mensen slapen, eten, doktersontvangst én bezoekontvangst op één kamer. Nooit rust en nooit privacy. Daar wordt toch geen mens beter van?”

Daarnaast zouden patiënten in de ‘verbouwingsrotzooi’ komen te zitten wat het genezingsproces niet ten goede komt. “Met een nieuw ziekenhuis in Heerhugowaard kan daarom de beste zorg op de beste plaats op het beste moment geboden worden.”

De site leek een initiatief van particulieren. Een woordvoerder van de gemeente erkent tegenover de krant echter dat Heerhugowaard zelf achter de nieuwe uitingen zit. De gemeente wil, aldus de woordvoerder, de discussie sturen naar de vraag wat de beste locatie voor de patiënten is.

Opheldering

De Noordwest Ziekenhuisgroep reageert verbaasd: “Het ziekenhuis is onaangenaam verrast door het initiatief van de gemeente Heerhugowaard”, aldus Sanne van Hoolwerff. “Op de website wordt gesuggereerd dat patiëntenzorg niet voorop staat en dat vinden wij een kwalijke zaak. Die feiten kloppen niet. Ook wordt gebruik gemaakt van het oude MCA logo. Daar hadden ze toestemming voor moeten vragen. We hebben om opheldering gevraagd bij de gemeente.”