Jubileumboek 125 jaar St. Victorkerk

Foto: St. Victorkerk Obdam

Ander half jaar geleden zijn we gestart met de voorbereidingen. Een ding was meteen duidelijk het boek moest geen herhaling worden van het jubileumboek ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van onze Sint-Victorkerk.

Dat boek ging over het gebouw en de geschiedenis er omheen. Dit boek gaat over de mensen die met de Sint-Victorkerk waren verbonden  of nog steeds zijn. Daarom de naam ‘De kerk dat zijn wij’.

In het dorpsblad de Rotonde is er meerdere keren een oproep geplaatst om herinneringen, verhalen, anekdotes, gedichten, foto’s etc. te sturen, zodat wij materiaal hadden om mee aan de slag te gaan. Prachtige herinneringen, foto’s of andere informatie hebben we ontvangen.

Langzamerhand werd de vorm waarin het boek gegoten moest worden duidelijker. We hebben wel kritisch gekeken wat er in het boek geplaatst kon worden.

Alleen opsommen van bepaalde namen, zonder een duidelijk verhaal heeft geen functie.  Met de grootst mogelijke zorg en inzet is het jubileumboek samengesteld.

Dit fraai vormgegeven jubileumboek ‘De kerk dat zijn wij’ is uitgegeven ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Sint-Victorkerk in Obdam. Het boek bevat mooie en opmerkelijke verhalen en prachtige foto’s die herinneringen oproepen aan een verleden dat niet eens zo heel ver achter ons ligt en toch zo anders was.

Jubileumboek van Obdammers voor Obdammers

Door bijdragen van vele Obdammers, jong en oud, is het vooral een boek over mensen. Hun ervaringen, emoties en geloofsbeleving zijn de rode draad. Niet alleen in dit boek, maar ook in allerlei ontwikkelingen die in de laatste halve eeuw onze kerkgemeenschap ingrijpend hebben veranderd.

De titel luidt niet voor niets: Het boek is verdeeld in hoofdstukken over het jubilerende kerkgebouw, de pastorie en de omgeving van de kerk: van het fundament tot de kerktoren van pastorie tot de kerk uit.

Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding en daarna komen de verhalen, gedichten en foto’s. We starten met het fundament, maar ook het priesterkoor, middenschip, zijbeuken, de toren, pastorie en zelfs de tuin en De Horstenburgh komen aan bod. Allemaal hebben ze iets te maken met de Sint-Victorkerk .Denk aan de misdienaaruitjes, oud geld actie, verhalen van werkgroepen, herinneringen aan de biecht of schoolmissen. Ook de kerktuin, kapel of bijzondere vieringen komen aan bod.

Het boek eindigt met het hoofdstuk Honderdvijftig jaar Sint-Victorkerk, waarin pastor Bert Glorie een kijkje neemt in de toekomst. Trots kunnen we zeggen, het is een geweldig boek geworden. Het boek is te koop voor €19,50.

Waar en wanneer verkrijgbaar?

Elke donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur bij het secretariaat op de pastorie Dorpsstraat 149 1713 HE Obdam. Op andere tijdstippen even bellen of er iemand op de pastorie aanwezig is naar nummer: 0226 451203

Of bestellen via email adres: [email protected] Ook kunt u via deze link de bestelling doen op de website van de St. Victorparochie. De kerk dat zijn wij.

Reacties