Mogelijk ziekte van Weil geconstateerd

Foto: Theo Amnes

Bovenkarspel – Maandag 21 maart kregen de gemeente en het Recreatieschap Westfriesland bericht dat een hond is overleden na besmetting met de ziekte van Weil in het Streekbos. Recreatieschap Westfriesland is volop bezig met achterhalen ware aard bericht.

Recreatieschap Westfriesland beheert en onderhoudt het Streekbos. De organisatie laat weten: “Het is niet aantoonbaar waar de hond de ziekte heeft opgelopen maar mogelijk is dit in het Streekbos bij Bovenkarspel geweest. Het Recreatieschap neemt de melding serieus en heeft contact opgenomen met de verantwoordelijke instanties.”

Onze informant vertelde vandaag druk bezig te zijn met te achterhalen of het werkelijk is geconstateerd en waar in het Streekbos of daarbuiten.

Ziekte van Weil

Ziekte van WeilDe infectie ontstaat door contact met door rattenurine besmet water. De bacterie Leptospira interrogans kan dan binnentreden via de slijmvliezen of via open wonden. Zowel mensen als dieren kunnen de ziekte van Weil oplopen. De bacteriƫn kunnen worden overgedragen door zowel wilde dieren als huisdieren. Meestal zijn het knaagdieren als ratten die de ziekte overdragen.