Ineens is hij terug: Jody Bernal knalt met zomerhit

Foto: Wikipedia

Voor iedereen die zich niet oud wil voelen: lees vooral niet verder. De hit Que Si, Que No van de goedlachse Colombiaan Jody Bernal is ondertussen namelijk alweer zeventien jaar oud. In 2000 warmden de Spaanse teksten ons koude kikkerlandje flink op, maar daarna hoorden we nog maar weinig van de zanger.

Luisteraaars Radio 538 verrast

Nu, zeventien jaar later, weet Bernal in het geheim de luisteraars van Radio 538 te verrassen met nieuwe zomerse klanken die hij maakte in samenwerking met de dj’s Fresh Coast en The Boy Next Door. Het nieuwe nummer werd namelijk gebruikt in het programma-onderdeel ‘Maak ’t of Kraak ‘t’ en werd daar door de luisteraars van 538 met maar liefst 79,7 procent gemaakt.

Radio-dj’s Daniël Lippens en Ivo van Breukelen hielden voor de luisteraars geheim wie de artiesten waren van het nieuwe nummer in ‘Maak ’t of Kraak ‘t’. Daardoor verwachtte bijna niemand dat Jody Bernal genoemd zou worden als vocalist. Het idee voor het nummer kwam echter niet bij Bernal vandaan, dat kwam van de dj’s Fresh Coast en The Boy Next Door.

Zij hadden eerder voor hun plezier samen een bootleg gemaakt van het nummer La Colegiala, vertelt Arthur Snippe, oftewel Fresh Coast, aan Metro. „Lex (Lex van Berkel oftewel The Boy Next Door, red.) kwam het originele nummer tegen en stuurde mij een opzet voor een remix/bootleg. Ik heb deze opzet vervolgens uitgebouwd tot een gehele track, die we daarna op Soundcloud hebben gedropt. Die ging meteen al superlekker! Later bleek dat Spinnin’ Records er wel oren naar had.”

Nu werkt het helaas niet zo gemakkelijk dat je dit nummer dan meteen kunt uitgeven, dus moest het oude liedje volledig uit elkaar gehaald en opnieuw aangekleed worden. Daarvoor wilden de mannen ook vocals en wie kan dat beter doen dan dé beroemde Zuid-Amerikaan Jody Bernal.

„Het lijntje naar Jody Bernal bleek vrij kort en toen hoorden we ook nog eens dat hij dit nummer vroeger al zong in zijn shows, dus het leek hem superleuk om mee te werken. Toen zijn we twee keer de studio ingedoken en is dit eruit gekomen.” Zo werd de bootleg ineens omgetoverd tot een release op het wereldwijde dancelabel Spinnin’ Records.

Track in top 100 van iTunes

De track staat inmiddels al in de top 100 van iTunes. „Ja, zoiets maak je dan omdat je het geinig vindt, meer een leuk dingetje voor in de dj-sets”, vertelt Snippe nuchter „en dan zeggen mensen ineens dat dit best de nieuwe zomerhit zou kunnen worden, dat is echt vet.”

Reacties