Maiskolf met chilipepers

Ingrediënten
12 verse maiskolven, met de bladeren 225 g ongezouten boter op kamertemperatuur 4 eetlepels limoensap 1 eetlepel gehakte dragon zout en versgemalen zwarte peper 60 g fijngeraspte queso fresco
VOOR DE MAISKRUIDEN
2 eetlepels cayennepeper
30 g chilipoeder 2 theelepels mild paprikapoeder 1 eetlepel knoflookpoeder ¼ theelepel kaneelpoeder
Voor de mais
Week de mais 1 uur in koud water. Verwarm de grill voor. Leg de geweekte maiskolven op de hete grill en bak ze 25 tot 30 minuten waarbij je ze regelmatig draait.
Maak de limoenboter terwijl de maiskolven grillen. Meng de boter, het limoensap, de dragon en peper en zout naar smaak in een kleine kom. Meng alles goed en verspreid over een groot bord. Haal de maiskolven van de grill en pel voorzichtig de bladeren terug (die zijn heet).
Verwijder de zaadpluisjes op de kolven en bind de bladeren bij elkaar zodat je de kolven daaraan kunt vasthouden.
Rol de maiskolven door de boter. Garneer met flink wat queso fresco en bestrooi met het kruidenmengsel.
Serveer direct.
Voor de mailskruiden
Meng alle ingrediënten om een kruidenmengsel te maken.
Ingrediënten 12 verse maiskolven, met de bladeren 225 g ongezouten boter op kamertemperatuur 4 eetlepels limoensap 1 eetlepel gehakte dragon zout en versgemalen zwarte peper 60 g fijngeraspte queso fresco VOOR DE MAISKRUIDEN 2 eetlepels cayennepeper 30 g chilipoeder 2 theelepels mild paprikapoeder 1 eetlepel knoflookpoeder ¼ theelepel kaneelpoeder Voor de mais Week de mais 1 uur in koud water. Verwarm de grill voor. Leg de geweekte maiskolven op de hete grill en bak ze 25 tot 30 minuten waarbij je ze regelmatig draait. Maak de limoenboter terwijl de maiskolven grillen. Meng de boter, het limoensap, de dragon en peper en zout naar smaak in een kleine kom. Meng alles goed en verspreid over een groot bord. Haal de maiskolven van de grill en pel voorzichtig de bladeren terug (die zijn heet). Verwijder de zaadpluisjes op de kolven en bind de bladeren bij elkaar zodat je de kolven daaraan kunt vasthouden. Rol de maiskolven door de boter. Garneer met flink wat queso fresco en bestrooi met het kruidenmengsel. Serveer direct. Voor de mailskruiden Meng alle ingrediënten om een kruidenmengsel te maken.
Foto: Koggenland Nieuws
Ingrediënten
  1. 12 verse maiskolven, met de bladeren 225 g ongezouten boter op kamertemperatuur 4 eetlepels limoensap 1 eetlepel gehakte dragon zout en versgemalen zwarte peper 60 g fijngeraspte queso fresco
VOOR DE MAISKRUIDEN
  1. 2 eetlepels cayennepeper
  2. 30 g chilipoeder 2 theelepels mild paprikapoeder 1 eetlepel knoflookpoeder ¼ theelepel kaneelpoeder
Voor de mais
  1. Week de mais 1 uur in koud water. Verwarm de grill voor. Leg de geweekte maiskolven op de hete grill en bak ze 25 tot 30 minuten waarbij je ze regelmatig draait.
  2. Maak de limoenboter terwijl de maiskolven grillen. Meng de boter, het limoensap, de dragon en peper en zout naar smaak in een kleine kom. Meng alles goed en verspreid over een groot bord. Haal de maiskolven van de grill en pel voorzichtig de bladeren terug (die zijn heet).
  3. Verwijder de zaadpluisjes op de kolven en bind de bladeren bij elkaar zodat je de kolven daaraan kunt vasthouden.
  4. Rol de maiskolven door de boter. Garneer met flink wat queso fresco en bestrooi met het kruidenmengsel.
  5. Serveer direct.
Voor de mailskruiden
  1. Meng alle ingrediënten om een kruidenmengsel te maken.