Echte liefde: shoot voor koppel dat 68 jaar samen is

Echte liefde bestaat nog. Dat is de enige conclusie die we kunnen trekken als we de fotoshoot van happy couple Ollie (83) en Donald (87) King bekijken.

Het stel viert in september dat ze 68 jaar samen zijn en kreeg voor dat jubileum al een prachtig cadeau van hun kleindochter: een fotoshoot op hun boerderij in Kentucky, gemaakt door fotograaf Paige Franklin. Zo kunnen de twee altijd onthouden hoeveel ze van elkaar houden.

‘Allerliefste ooit’

„Hij vertelde me steeds weer hoeveel hij van haar houdt en hoe God hen heeft gezegend met die 68 jaar”, vertelt Franklin aan ABC News. „Donald vertelde dat ze in die 68 jaar samen nog nooit een volledige dag of nacht gescheiden hebben geleefd. Dat raakte me zo erg. Ik bleef maar denken dat dit het allerliefste is wat ik ooit heb gehoord.”

Ook de kleindochter van het stel, Ashley Owen, is diep geraakt door de liefde van haar opa en „Ik ben geobsedeerd door ze. Ik vind ze superschattig samen, ook al heb ik natuurlijk een vooroordeel.”

Hoewel de foto’s anders doen vermoeden, had het stel best wat overredingskracht nodig om de fotoshoot daadwerkelijk te doen. „Ze zijn heel nederig en houden er niet van om veel op de foto te gaan”, vertelt Ashley. „Ze willen niet opscheppen.”

Maar de foto’s vallen ook bij het grote publiek in de smaak: de kiekjes van Franklin werden intussen al meer dan 11 duizend keer gedeeld op Facebook en gaan de hele wereld over. Het bejaarde koppel kan het niet geloven. „Ze namen de foto’s vooral om mij een plezier te doen”, zegt Ashley. „Ze geloven niet echt hoe groot dit allemaal is geworden, zijn ook niet op zoek naar aandacht of beroemdheid.”

Herinnering

Voor haar zijn de foto’s echter zeer belangrijk. „Ze betekenen de wereld voor mij, omdat opa en oma gewoon de wereld voor mij betekenen. Ze zijn er altijd voor elkaar en voor ons geweest. Ze maken samen grapjes en doen eigenlijk alles samen. En daarbij doen ze ook zo’n beetje alles voor een ander… Ik ben dolgelukkig dat ik deze foto’s als herinnering heb.”

Reacties