Kunstexpositie in Noordwest Ziekenhuisgroep Den Helder

Foto: NWZ

In de gangen van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn tot eind 2017 weer nieuwe kunstwerken te bezichtigen. Met dank aan de kunstenaars Fanny de Heer, Greet Swabedissen, Anna Sikkens, Klaas-Jan Gorter en de Ateliergroep van Noorderhaven. De expositie is op werkdagen gratis te bezichtigen tussen 08:30 en 17:00 uur.

Glaswerken

Fanny de Heer was als klein meisje al geïnteresseerd in glas. Toen zij 4 jaar geleden een workshop “glasfusen met de hotspot” bijwoonde raakte zij gepassioneerd door dit materiaal. De hotspot was al snel te klein en zo breiden zij steeds meer uit. Naast fusen doet zij ook glasbranden, en oefent zij flink met glas in lood en tiffany.

Schilderen

Greet Swabedissen woont sinds 2002 op Texel en is sindsdien geraakt door de omgeving. Door haar werk als creatief therapeut kwam zij met verschillende creatieve werkvormen en technieken in aanraking. Schilderen trok wel haar meeste belangstelling. In 2004 heeft zij schilderlessen genomen en is zij besmet geraakt met het schildervirus.

Anna Sikkens haar schilderijen omvatten verschillende tijdsperiodes. Waar eerst de landschappen haar aandacht kreeg, richten zij zich later onder andere op dieren met een knipoog naar het menselijke gedrag. Recenter is haar werk met borduursels. Hier veranderden kleur en materiaal.

Klaas-Jan Gorter schilderde al vanaf zijn 15e in het atelier van zijn leermeester de heer H. de Vries in Sandpoort-Zuid. Daar heeft hij de verschillende technieken zichzelf eigen gemaakt.

Ateliergroep Noorderhaven

Onder leiding van Jan Nijhof, biedt ’s Heeren Loo deze groep creatieve mensen met een beperking de kans om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen. De groep bestaat uit Dick Moll, Ruud Sterk, Natasja de Wijs, Orlando van Berchem, Sjaak Jong, Willeke Janssen en Rennie Zwaag.

 

Kunstenaars welkom

Kunstenaars die belangstelling hebben om te exposeren in ons ziekenhuis kunnen een e-mail sturen naar [email protected]