ReCover en Slagwerkgroep samen op herhaling!

Foto: Koggenland Nieuws

Na het succes van vorig jaar gaan de band ReCover, met de Ursemse zangeres Lianne Kenter en de Slagwerkgroep van Muziekvereniging Ursem opnieuw een samenwerking aan en wel op zaterdag 14 okt as..

In de Bavokerk op Ursem zullen Lianne en haar jongens een heel afwisselend repertoire brengen, zowel engels- als Nederlandstallig. Zij zijn daarvoor uitgenodigd door de Stichting Vrienden van Bavo,

Mogelijkheden Slagwerkgroep Ursem divers

Ook de Slagwerkgroep laat zich van heel diverse kanten zien. Afgezien van het gebruik van slagwerk- en melodische slagwerkinstrumenten kun je ook op alternatieve wijze muziek maken. Bijvoorbeeld op plastic emmers of gewoon door te klappen met je handen op je eigen lichaam. Moeilijk omdat laatste goed uit te kunnen leggen, dat moet je gewoon gezien hebben omdat te begrijpen.

Zeer vindingrijke en flexibele muzikanten

Tussen de nummers door zoeken zij allemaal weer een andere plek tussen al het instrumentarium op het altaar en binnen 30 seconden spelen zij een volgend nummer gewoon op een ander instrument.

Een muzikaal huzarenstukje is het muziekstuk ‘Air’ van Johan Sebastoaam Bach waar het melodisch slagwerk een hoofdrol heeft maar gaandeweg het stuk steeds meer ondersteund gaat worden door de gitaristen, de drummer en de toetsenist van ReCover. Dat maakt het concert uniek, de samenwerking van Recover met de Slagwerkers en daarom gaan we nu op herhaling!

Nieuwe kans

Om u allen opnieuw de kans te geven te komen kijken en luisteren naar dit spectakel. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur en de toegang bedraagt 5 euro. Doen hoor!

Lees ook :

Najaarsconcert Slagwerkgroep Ursem Recover op 14 oktober 2017

Muzikaal Spectakel Bavokerk Ursem op 30 oktober 2016

 

Reacties