Molen van Gerrit Appelman Wogmeer 13 is in reparatie

Foto: Johan Joost van Daalen

Gerrit Appelman woonde 20 jaar geleden aan de Molenpad 4 in Hensbroek vlakbij de molen. In die jaren deed hij zijn voorliefde op voor molens.

Gerrit Appelman is lid van vereniging de Hollandse Molen

Deze voorliefde bracht hem tot het minutieus in elkaar zetten van molens aan de hand van de gegevens van de vereniging de Hollandse Molen. Af-en-toe moeten deze molens ook eens gerestaureerd worden, want de weersinvloeden hebben natuurlijk ook hun inwerking op de draaiende onderdelen en op het houtwerk. Zoals elk huis horen ook molens van dit formaat regelmatig te worden geschilderd.

Molen is in reparatie

Bij Gerrit Appelman staat sinds jaren een van deze molens. Voor ongeveer een  jaar is deze molen nu ter restauratie verhuisd naar de werkplaats van de hobbyist. De molen aan de Wogmeer 13 in Hensbroek is aldus in restauratie.

Dat menige voorbijganger deze  molen al een tijdje mist blijkt wel uit de veelvuldige vraag aan de eigenaar waarom hij niet meer op zijn plekje staat.

Gerrit Appelman staat regelmatig met een aantal van zijn molens op beurzen als onder andere de Open Westfriesland-dag in Hoorn.

Een van zijn producten staat aan de Wogmeer 76 (Appeltje-eitje).

Gerrit Appelman
Molen bij ¨Appelje-Eitje¨ in de Wogmeer. Klik op de foto voor een grotere weergave.

Reacties