Lenteconcert Brio in ´t Kerkhuys stijlvol

De koorvereniging ¨Brio¨ uit Obdam heeft zondag 28 mei o.l.v. Alexandre Pavloff haar Lenteconcert gegeven. Ondanks het mooie lenteweer waren er 60 belangstellenden op af gekomen. De gekozen liederen waren helemaal aan de Lente aangepast.

Joke Oud uit Spanbroek trad op als mezzosopraan. Het solistenkoor bestond uit Riet Bankras, Tineke van Wijk en Jan Bankras.

Lenteconcert
Jan Bankras.

Akoestiek van ´t Kerkhuys geprezen om zijn akoestiek

Als locatie was voor het Lenteconcert gekozen voor ´t Kerkhuys in Spanbroek vanwege de ruimte om publiek te kunnen ontvangen. Na afloop was iedereen niet alleen vol lof over de uitvoering, maar ook over de akoestiek.

De muziek en vooral de zang kwamen beiden volgens velen veel beter tot hun recht. Ook was de ontvangstruimte naast de van oorsprong kerkruimte heel geschikt.

Lenteconcert o.l.v. Alexandre Pavloff

Lenteconcert
A.lexandre Pavloff.

De dirigent is geboren in Moskou o 27 mei 1954 en is sinds 1990 woonachtig en werkzaam in Nederland. Hij woont tegenwoordig in Heerhugowaard.

Alexandre Pavloff is cum laude afgestudeerd aan eht Ippolitiv-Ivanov College en de Gnessin Academie in zijn geboortestad.

Hij is bevoegd docent en uitvoerend musicus, piano, orgel. Zijn compositiestudie volgde hij bij Joeri Boetsko. Als aanvullende studie volgde hij een ¨Interpretatie van Barokmuziek¨ bij het Internationaal seminaar in Riga.

Behaalde prijzen

Op het Improvisatieconcours te Wilnius (Litouwen) heeft hij de 2e Prijs behaald. Zijn werk was docent aan de Gnessin Academie in Moskou, gastdocent aan het Conservatorium in Moskou. Hij heeft samengewerkt met grootheden uit de muiziekwereld o.a. Gennadi Rozjdestvenski, Victor Tretjakov, Louis van Dijk.

Hij heeft deelgenomen aan meerdere festivals :

  • De Moskouse Herfst
  • het Glinkafestival (Smolensk)
  • het festival Oude Muziek in Utrecht

Maitre de chapelle bij het Dioosecaan Heiligdom ¨Onze Lieve Vrouwe ter Nood¨ in Heiloo en sinds 2001 bij Gemengd Koor ¨Brio¨ in Obdam.

Annemarie Ruiters

Zij heeft bij ¨Brio¨ al een aangtal concerten begeleid op de piano. Zij studeerde af aan het Conservatorium van Alkmaar en ook bij Thom Janssen in 2001.

Lenteconcert
Riet Bankras, Tineke van Wijk en Joke Oud.

Later bekwaamde zij zich in liedbegeleiding bij Dido Keuning aan het Conseratorium van Amsterdam. Zij heeft gewerkt voor de Stichting ¨Muziek in Huis¨ samen met de Duitse verbonden aan het Alkmaars Mannenkoor ¨Orpheus¨. Daarnaast heeft Annemarie een bloeiende lespraktijk als pianodagoog.

Joke Oud

Zij heeft als mezzosopraan een ruime ervaring op zanggebied en volgt nog steeds zanglessen. In Westfriesland is zij een bekende zangeres en zingt opera, operette, oratoria. Zij is een vaste solist bij het Westfries Mannenkoor en heeft gezongen in de grote kathedraal van Barcelona en in de kloosterkerk van de Benedictijnen op de berg van Montserrat.

Nu maakt zij deel uit van het ensemble Bella Cantara en het Opmeers Vocaal Ensemble.

De koorvereniging ¨Brio¨ uit Obdam

 

Reacties