Landlubbers Concert voor herhaling vatbaar

Het bekende Obdammer piratenkoor de Landlubbers hield zondagmiddag een concert. Zij zijn met 33 man een piratenkoor wat al sinds 1999 bestaat met optredens door het hele land heen.

Het werd een hele gezellige muziekmiddag voor jong en oud met mooie Ierse Shanty´s en vrolijke Nederlandstalige liedjes. De huidige begeleiding bestaat uit een basgitaar, een gitaar, accordeon en een fluitist. Voeg daar nog een bevlogen dirigent bij en je hebt een succesrijk koor. Klapstuk van deze middag bleek het lied ¨Conquest of Paradise¨ waarvoor de Landlubbers begeleid werden door het orgel van het Brakenkerkje in Obdam.

Vaker traden ze al in het eigen Obdam op in het dorpshuis de Brink. Het embleem van het koor bestaat uit een beladen praam, waar Obdam als voormalig tuindersdorp bekend door is geworden.

“Conquest of Paradise” klapstuk

landlubbers
Conquest of Paradise klapstuk van de middag.

De middag eindigde waar het de middag ook mee begon, met het Glorie Glorie lied. Tussendoor werden bekende Ierse liedjes gezongen als “The Drunken Sailor”, “Wat zullen we drinken”, de “Song of Ireland” met als het klapstuk van de middag “The Conquest of Paradise”.

Er waren met elkaar 90 toeschouwers op af gekomen. In het Brakenkerkje mogen op last van de Brandweer slechts maximaal 130 man tegelijk aanwezig zijn. Dat is inclusief de 33 koorleden. Voor volgend jaar denkt het koor zeker om weer naar Obdam te komen voor een optreden. Voor de volgende keer zijn de Landlubbers beslist een aanrader voor hen die er nu niet bij waren of er niet bij kon zijn, omdat het aantal kaarten al vroeg was uitverkocht.

Heb je belangstelling om mee te te zingen kom dan eens vrijblijvend kijken of het koor bij je past of reageer via onze website www.landlubbers.nl

Zuipschuit Fred met “Beer, Beer”

“Dirty Old Town”

Glorie Glorie Alleluja

“Wat zullen we drinken” – Fred

“The drunken sailor”

Aankondiging “Conquest of Paradise”

“Conquest of Paradise”

Sfeerbeeld

Sfeerbeeld2

Sfeerbeeld3

Sfeerbeeld4

Sfeerbeeld5

 

Reacties