Nieuwe expositie in Helders ziekenhuis

Foto: NWZ

In de gangen van Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder zijn weer nieuwe kunstwerken te bezichtigen. Met dank aan de kunstenaars Renée van Duin, Loes Divendal, Jan Zijp, Piet Wit, Petra Kant en Jacqueline Beukers. De expositie is tot eind maart op werkdagen gratis te bezichtigen tussen 08:30 en 17:00 uur.

Schilderijen

Op de gang bij de poliklinieken van reumatologie en geriatrie hangen de abstracte kleurrijke schilderijen van Renée van Duin. De kleur blauw en met name turquoise is veel terug te vinden in de werken van Renée. Inspiratie haalt ze uit de oude beschavingen, maar ook uit mineralen en de natuur. In de gang bij de poliklinieken op de eerste etage hangen de schilderijen van Loes Divendal. Loes is begonnen met aquarelleren maar is inmiddels overgestapt op acrylverf. Ze schildert al ruim 20 jaar met veel plezier.

Foto’s

Jan Zijp deelt graag zijn liefde voor de cultuur en de natuur in de Noordkop. Karakteristieke zaken zoals stolpboerderijen, sloten, duinen, dijken, hekjes, paaltjes, molens, bloemen en vogels legt hij vast met zijn camera. Het meest intrigerende hierbij is voor Jan het gevecht, gestoei met het licht. De foto’s hangen in de gang F/G (gang tussen ziekenhuis en ingang Timorlaan).

Vitrines

In de vitrines is nog steeds keramiek te bewonderen van Jacqueline Beukers uit Egmond-Binnen. Het is een grote diversiteit van ronde dieren en vrolijke kleuren. Bij de poli oog hangen nu ook schilderijen van de hand van Jacqueline. Met acrylverf, olieverf en Oost-Indische inkt maakt ze creaties met vrolijke kleuren.

Op herhaling

Piet Wit (foto’s) en Petra Kant (kunst op doek) exposeren nog steeds samen. De werken zijn verplaatst naar de gang bij radiologie en orthopedie. Piet fotografeert al jaren. Portret, natuur en macro. In deze expositie hangt de serie de Westfriese markt in Schagen. Met foto’s van Piet en schilderijen van Petra. Daarnaast hangt er de serie bloeiend geluk en fantasie schilderijen van Petra.

Reacties