Korenfestival Berkhout was feestelijk

Het is een traditie geworden, het Korenfestival Berkhout. Elk jaar is het een waar feest, dit jaar in het kwadraat. De dirigent Co Feld vierde zijn 40 jarig dirigentschap.

Dat was aanleiding om via burgemeester Posthumus van Koggenland hierover Koning Willem-Alexander in te lichten. Misschien zou het de koning wel behagen om Co Feld de versierselen toe te wijzen van het Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau. Spannend bleef dit tot het begin van de middag en inderdaad burgemeester Rob Posthumus van Koggenland kwam met zijn vrouw Co Feld verrassen. Zie hier voor onze eerdere berichtgeving hierover, via deze link. Aan het eind van de middag zou er nog een verrassing volgen.

Gastkoren Korenfestival Berkhout

Er waren dit jaar vier gastkoren. Dat waren:

De koren traden op in twee lokaties. Dat waren Cafe de Ridder en de Berkhouter Kerk. Om kwart over vijf was de finale van de beide koren die onder leiding staan van de jubilaris. Dat zijn Swaegh Zingt en Berkensmart uit Berkhout.

Korenfestival Berkhout

Tussen 2 en half drie was de opening en de huldiging van de dirigent Co Feld gepland. Allereerst waren er natuurlijk de felicitaties voor zijn jarenlange inzet. Even later kwam Koggenlands Burgervader binnen. Hij had na de felicitaties ook iemand van het kabinet van B&W bij zich. Na het ridderen vertelde Co Feld tussen de felicitaties door aan Koggenland Nieuws dat zijn meest memorabele herinneringen als koordirigent de prijzen waren die hij had gewonnen. Hij heeft 2 keer het festival in Hoorn, 2 keer dat in Zwaag 2 in Berkhout en waar hij het meest trots op was het festival in Son-en-Breughel gewonnen.  Zie voor het ridderen ons eerdere verslag.

Tussen en tijdens de optredens was het een in- en uitlopen van bezoekers uit de omgeving. Op beide lokaties werd van de smartlappen en andere wat zwaardere nummers genoten en opvallend vaak meegezongen.

Verrassing Co Feld vanuit de koren

Korenfestival BerkhoutVanuit de koren werd even de aandacht gevraagd voor een geschenk wat geregeld was vanuit de koren. Een van de koorleden maakt namelijk foto´s op aluminium plaat. Als verrassing mocht Co Feld een grote envelop uitpakken. Daar bleek een foto van hem uit zijn diensttijd in te zitten in aluminium gegoten.

Korenfestival Berkhout 2016Daar bleef het toen nog niet bij. Er was nog een cadeau geregeld of de jubilaris dat ook even wilde uitpakken. Daar bleek een miniatuur van hem zelf als dirigent in te zitten.

Opvolging Co Feld

Voorafgaand aan de finale vertelde de jubilerende dirigent dat meestal een muzikaal talent een generatie overslaat, geen van zijn kinderen had dezelfde ambitie die hij altijd geambieerd had. Hierop haalde hij zijn kleindochter Korenfestival BerkhoutChantal naar voren en plaatste haar op de bok met de microfoon voor haar neusje. Zij zong ¨Krijg toch allemaal de klere…¨

De finale werd gezongen door de beide koren Berkensmart en Swaegh Zingt. Zij zongen Slavenkoor, Jij denkt maar dat je alles mag van mij van Frans Duijts en De Droomjas en De Koster.

Aan het eind haalden 3 oranje pastoors -maar die ene was er niet bij- met een netje geld op voor de koren bij wijze van particulier initiatief wat zeker nodig is nadat de Gemeente Koggenland in 2015 nogal heeft bezuinigd op de cultuur in de gemeente.Korenfestival Berkhout

Zie voor de foto´s de tekst Fotoserie> onder de foto bovenaan.

Lees ook:

Co Feld monuta uitvaartcentrum geridderd