Kunstlezingen in Obdammer Brink uiterst populair

Foto: De Brink

Kunstlezingen in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam uiterst populair! Lezing 11 oktober reeds uitverkocht.

Een drietal lezingen geeft kunsthistoricus Martijn Pieters nog dit najaar in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam. De lezing van 11 oktober a.s. is echter al helemaal volgeboekt!

Gelukkig voor de geïnteresseerden komt Pieters nóg twee naar De Brink, te weten op 8 november en 6 december. De ster van de kunsthistoricus, die zo boeiend kan vertellen, is rijzende zo bewijst de grote belangstelling. Hij weet dan ook telkens weer het onderwerp van zijn lezing tot leven te brengen!

Enfin, voor de lezing op 11 oktober jl. over ‘Klassieke schoonheid. Neoclassicisme en het 18e eeuwse ideaal’ zijn dus geen kaarten meer verkrijgbaar. Op 8 november komt Pieters echter opnieuw naar De Brink. Dan vertelt hij over Leonardo da Vinci en zijn schilderkunst. Leonardo da Vinci was architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist uit de Florentijnse Republiek, tijdens de Italiaanse renaissance. Naar aanleiding van de tentoonstelling met de tekeningen van Leonardo in Haarlem wordt het volledig geschilderde oeuvre van Leonardo da Vinci besproken. Van ‘De doop van Christus’ van Verrocchio uit 1472/75 tot en met de Johannes de Doper van Leonardo uit 1514.

Tenslotte vindt op 6 december een lezing plaats die in het teken staat van ‘Frans Hals en de modernen’. Frans Hals wordt gerekend tot de canon van de Hollandse 17e eeuwse schilderkunst en wordt dikwijls in één adem genoemd met Rembrandt van Rijn, Jan Steen en Johannes Vermeer. Toch is dat niet altijd zo geweest. Het Frans Hals Museum brengt tussen 13 oktober 2018 en 10 februari 2019 werken van Frans Hals en zijn 19e eeuwse bewonderaars samen in een tentoonstelling.

Indien u geïnteresseerd bent in de lezingen van Pieters, wees er dan snel bij, want de kaarten vliegen de deur uit! Meer informatie over de lezingen van Martijn Pieters in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink vindt u hier: http://www.debrinkobdam.nl/activiteit-details.

De lezingen vinden plaats in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink aan de Dorpsstraat 155 in Obdam en vangen aan om 20.00 uur (de zaal is open vanaf 19.30 uur). De entree bedraagt 8 euro inclusief koffie of thee. Aanmelden voor een of meerdere lezingen kan via [email protected]

Reacties