Nieuwe kunstexpositie in Alkmaars ziekenhuis

Foto: NWZ - Dennis Glorie

Kunstenaar Gerrit Bosma, keramiekkunstenares Inge Besteman, fotografe Marijke Soeting, Dennis Glorie, schilder/schrijver Riann en schilder Hermanus exposeren in MCA. De kunstcommissie Kunst als Medicijn (KAM) organiseert kunstexposities in Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar.

Met deze nieuwe expositie hebben de ruimtes weer een boeiende  invulling gekregen. Door het wisselende aanbod is er voor ieder wat wils. De expositie is tot eind maart gratis te bezichtigen.

Beelden

Het kunstenaars echtpaar Sylvia en Jos van Onna exposeren beide met bronzen beelden. Haar werk kan worden getypeerd als enigszins ingetogen en vrouwelijk waarbij dansen haar belangrijke inspiratie bron is. Jos laat zich inspireren door mens en natuur. Zijn werk heeft een krachtige uitstraling. De beelden zijn te vinden in de vitrines bij de hoofdingang en tegenover 035.

Keramiek

In de vitrines bij de rode trap keramiek van Inge Besteman. Geïnspireerd door de natuur maakt zij diverse kunstwerken of gebruiksvoorwerpen, om zo op verschillende manieren te kunnen genieten van de pracht van de natuur. De diverse soorten klei, manieren van decoreren en het combineren van klei/keramiek met natuurelementen houden het interessant.

De kunstcommissie KAM heeft werken, beelden en keramiek, uit haar eigen collectie tentoongesteld in de vitrines bij de ingang Metiusgracht.

Driedimensionaal

Poëtisch RealismeGerrit Bosma exposeert met een schilderijen waar keramiek in verwerkt is. De wandborden zijn per toeval ontstaan als aanvulling op een tegeltableau met driedimensionale beeldjes.

De panelen hebben doorgaans een enigszins “doorleeft” karakter waarbij verschillende lagen van bewerking zichtbaar zijn. De wandborden hangen in de hoofdstraat bij de rode trap.

In de lange gang bij 040 hangen schilderijen van Trees Bos. Ze schildert in een impressionistische, natuurlijke stijl, direct op het doek. Al schilderend ontstaat er een bepaalde sfeer die zij erg belangrijk vindt. Door haar vele buitenlandse reizen heeft zij inspirerende beelden opgedaan van rotsen, oude poorten, havens, de zee en vooral luchten!

Water

Het Noord-Hollandskanaal staat centraal in de fotoserie van Marijke Soeting.  Het water van het Noord-Hollandskanaal, iedere keer weer anders van kleur en intensiteit. In de winter grauw en grijs, in de zomer helder en schitterend. De blauwalg in het water zorgde in de zomer van 2016 voor hele mysterieuze beelden. De foto’s hangen aan de wanden aan de Metiusgrachtzijde en de tussenhal.

Onder de noemer Poëtisch Realisme exposeren schilder Hermanus en schilder/schrijver Riann met schilderijen en gedichten in de lange gang bij 130 en in het stiltecentrum. Poëtisch Realisme is een afsplitsing van het Hedendaags Realisme en verbeeldt een persoonlijke, lyrische wereld met authentieke motieven en een subjectieve symboliek.

Glimlach

Poëtisch RealismeOp de kinderverpleegafdeling tot slot werken van kunstenaar Dennis Glorie. Kleurige schilderijen, vol met symboliek, krachtige kleuren en uitgevoerd met vloeiende zwarte contourlijnen. Dennis hoopt met de schilderijen een glimlach op de gezichten van de kinderen te brengen. De werken blijven tot eind juni hangen.

Reacties

article
110183
Nieuwe kunstexpositie in Alkmaars ziekenhuis
Kunstenaar Gerrit Bosma, keramiekkunstenares Inge Besteman, fotografe Marijke Soeting, Dennis Glorie, schilder/schrijver Riann en schilder
https://koggenland.nieuws.nl/lifestyle/cultuur/110183/nieuwe-kunstexpositie-in-alkmaars-ziekenhuis/
2018-02-06T10:00:28+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/178/2018/02/06095405/wandbord-Gerrit-Bosma.jpg
Cultuur