Kermis Obdam 2017 met spectaculaire wijziging

Sing Bob was zaterdagmiddag open voor meewerkende Obdammers.
Sing Bob was zaterdagmiddag open voor meewerkende Obdammers.
Foto: Johan Joost van Daalen

Dit weekend gaat de kermis Obdam 2017 weer open met ditmaal een spectaculaire wijziging.

Golfbaan vervangen door waterbassin

De golfbaan is nu vervangen door een waterbassin op de jaarkermis in Obdam. Menig Obdammer weet zich nog te herinneren hoe het was om op een van de toestellen in de draaimolen rondjes te mogen draaien. Dat is nog steeds mogelijk. Eerst waren een paar oud-Obdammers ¨bang¨ dat de draaimolen verwijderd zou zijn van ´hun´ kermis.

Dit blijkt nu gelukkig toch mee te vallen. De draaimolen van de Braak staat er nog wel. De paar Obdammers die daar ´bang´ voor waren zullen nu gerust kunnen zijn.

Saillant detail hier zouden de weersverwachtingen voor zondag zijn geweest : er is nogal veel regen voorspeld en wie zou er nu in dat waterbassin willen stappen? Mogelijk valt ook dit mee en schijnt zelfs het zonnetje weder dienende volop, echter dat is nog even afwachten. Hoe dan ook aan gezelligheid zal het tijdens de kermis van Obdam dit jaar opnieuw niet ontbreken. Reden te meer om dit weekend naar Obdam te komen voor een bezoekje aan de jaarlijkse kermis van Obdam.

Kermis Obdam 2017 draaide zaterdag alvast warm

De eigenaar van de attractie ¨Swing Bob¨ was zaterdagmiddag alvast aan het ´warm draaien´. De inwoners van Obdam die bijvoorbeeld water ter beschikking hadden gesteld aan de kermisexploitanten mochten hun kinderen alvast hun rondjes laten draaien. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.