Nibbikers officieel smoothie wereldkampioen

Wereldkampioen Smoothies.
Foto: Persbureau Theo Annes

De Stichting Jaarmarkt Nibbixwoud heeft met een groep enthousiaste vrijwilligers het jaarmarkt-festijn in Nibbixwoud aandacht gegeven aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit jaar door een lucratieve manier van geld in zamelen door te proberen wereldkampioen te worden als wereld´s grootste Smoothie-maker. Het resultaat werd per beker verkocht.

Koggenland Nieuws sprak met de voorzitter van de Jaarmarkt Nibbixwoud Sjaak van Meijenhof, ¨De jaarmarkt is nu aangegrepen voor een wereldrecordpoging Smoothies maken. Het wereldrecord is verbeterd naar 4030 liter. De smoothies zijn later verkocht met een opbrengst tussen de 3 en 4 duizend Euro t.b.v. het Ronald McDonald Kinderfonds.¨

Het vorige wereldrecord van de grootste smoothie staat op 3785,41 liter en staat op naam van de Cabot Creamery Cooperative (USA) tijdens het Florida Strawberry Festival in Plant City, Florida, USA, op 3 maart 2017.

De smoothie werd verkocht voor 1 euro per glas. De opbrengst van de verkoop en overige opbrengsten gaat volledig naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Wereldrecordpoging

Jaarmarkt NibbixwoudDe wereldrecord poging was officieel aangemeld bij het Guinnes World Records, die daarvoor alle regels aan het comité heeft doorgegeven. Het was niet voor het eerst dat Nibbixwoud een vermelding in de boeken probeerde te behalen. Bijna 40 jaar geleden (1980) werd er ook al een wereldrecord gevestigd in Nibbixwoud. Destijds met de grootste pannenkoek aller tijden. De jongere generatie, wil met dit historisch verleden deze happening rondom het wereldrecord nogmaals evenaren.

Jaarmarkt Nibbixwoud
Linda Arkesteijn en Hans Tigges (wethouder gemeente Medemblik.

Jaarmarkt Nibbixwoud in teken Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds draagt al ruim dertig jaar concreet bij aan het welzijn van zieke of gehandicapte kinderen en hun familie.

Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen en heeft een ziek kind altijd z’n ouders dichtbij. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.

Reacties