Theetuin voor Bake for Life in Hensbroek

Koggenland heeft een bakkersgeschiedenis. Dat is nog steeds zichtbaar in grote bakkersbedrijven : Bakkerij Pater, Bakerij Braas en Bakkerij Koning. Wat is er mooier voor bakkers om hun vak te kunnen leren aan anderen. Helemaal als het ook nog hulpbehoevenden zijn in een ander werelddeel. Bake for Life is de oplossing.

Theetuin in Hensbroek

In Westfriesland organiseren de 6 vriendinnen uit Obdam, Avenhorn en Hensbroek elk jaar een theetuin in Koggenland rondom Vaderdag in juni. De organisatie is in handen van de BVG. Een  een groep van vriendinnen, allen oorspronkelijk afkomstig uit Obdam. De groep is ontstaan uit de jeugdbeweging en al enige jaren zetten zij zich in voor Bake for Life.

De plaats van handeling was dit jaar voor het derde jaar de Dorpsweg 178 bij de brug in Hensbroek.

Het weer was afgelopen zondag bijna tropisch warm. De tuin aan de Dorpsweg leende zich voortreffelijk voor dit gebeuren. Vanaf de brug heb je een uitzicht vanuit de diepte. Alsof je een uitzicht hebt vanaf een berg in een dal.

Passanten werden eerst in het dorp via een affiche uitgenodigd te komen. Op de brug werden passanten nogmaals uit de auto en van het fietszadel afgepraat om toch vooral een kijkje te komen nemen. Eenmaal in de theetuin stonden de lekkernijen al klaar. Mon Chou-taart, appeltaart met thee, koffie of limonade naar keuze. Dat alles tegen aantrekkelijke prijzen. De opbrengst was voor een goed doel : Bake for Life.

Het doel is Bake for Life, een vrijwilligersproject dat mensen in Afrika aan een nieuw bestaan helpt. Niet simpel door hun voedsel te sturen. De opzet is hun de gereedschappen te leveren waardoor zij zelf in staat zijn hun voedsel te maken. Niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele gemeenschap.

Opbrengst theetuin

De opbrengst van de theetuin is dit jaar € 1552 euro en komt geheel ten goede aan Bake for Life.Bake for Life door vrijwilligers.

Bake for Life heet het vrijwilligersproject wat in 1999 is opgericht door bakkersvrouwen en bakkerijen bouwt voor gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die wegens omstandigheden vroeg van school hebben moeten gaan in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia.

Zelfvoorzienend

Zoals iedereen een bijzonder mens is werken ze in Oeganda en Kenia en leren het bakkersvak.
Het aanleren van dit vakmanschap geeft hen een eerlijk bestaan en verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Alle Bake for Life bakkerijen worden gerund door lokale organisaties.

Bake for Life is een stichting die in Nederland uitsluitend met vrijwilligers werkt. In Nederland bestaat de organisatie uit een bestuur van zes personen, een aantal projectleiders, diverse werkgroepen en vele enthousiaste vrijwilligers.

Bake for Life Sponsortocht

Op 24 juni vindt de Bake for Life Sponsortocht plaats. De lokale bakker Pater uit Avenhorn is hier de organisator van. Letterlijk dus Bakkers voor Bakkers. De wandelroute is 17 kilometer en de fietsroute 45 kilometer. Zowel de start-als eindlocatie is Bakker Pater in Avenhorn.

Geinteresseerden kunnen om 12.30 uur meelopen met  een rondleiding door de bakkerij. Ontvangst met koffie voor alle deelnemers zal zijn om 13.30 en het startschot wordt om 14.00 uur gegeven door een bekende Nederlander.

Na de tocht is het tijd voor een gezellige ZAMiBo. Een Zaterdag Middag Borrel inclusief eten.

Opgave graag voor 12 juni via [email protected]

Zie voor meer foto´s de fotoserie onder de leidende foto.

 

Reacties

gallery
42879
Theetuin voor Bake for Life in Hensbroek
Koggenland heeft een bakkersgeschiedenis. Dat is nog steeds zichtbaar in grote bakkersbedrijven : Bakkerij Pater,
https://koggenland.nieuws.nl/lifestyle/42879/theetuin-bake-for-life-hensbroek/
2017-06-19T10:01:04+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/178/2017/06/19015502/D4S4508.jpg
Bake for Life, Hensbroek
Entertainment, Entertainment, Nieuws