Zonnige slotdag Avondwandel4Daagse Obdam

Zonnige slotdag Avondwandel4Daagse Obdam afgelopen vrijdag. Opnieuw is het wandelevenement dit jaar zonder al te veel problemen verlopen.

Jong geleerd, oud gedaan

Het aantal deelnemers was zo´n 700 man/vrouw groot. Opvallend was dit jaar het aantal kinderwagens met daarin de jongste deelnemers. Jong geleerd, oud gedaan!

Afstandswandelaars best geklede deelnemers

Anita Bakker en Gre Wessels uit Opmeer kregen aan de finish in het Dorpshuis ¨de Brink¨ in Obdam bloemen uitgereikt van organisator Jan van Langen. Moeder en dochter waren de best geklede deelnemers van dit jaar, zo oordeelde het organisatiecomite.

Zonnige slotdag Avondwandel4Daagse Obdam was blauw gekleurd

Dit jaar was de kleur ¨Oranje¨ de kleur van de Obdammer Vierdaagse. De eerste dag (dinsdag) hadden zij voor de kleur ¨Oranje¨ gekozen. De 2e dag de kleur ¨Rood¨, de 3e dag voor ¨Wit¨ en op de slotdag voor ¨Blauw¨.

Elke dag hadden zij voor de 10 km gekozen. De 2e dag waren zij zelfs nog na afloop teruggelopen naar hun woonplaats Opmeer.

Zonnige slotdag Avondwandel4Daagse Obdam
Route IJselmeerwandeltocht Anita Bakker.

Rondje IJsselmeer

Zonnige slotdag Avondwandel4Daagse Obdam
Anita Bakker en Gre Wessels werden onderscheiden door organisator Jan van Langen.

Dit jaar had Anita Bakker nog een rondje IJsselmeer gedaan. Daarvoor was zij gestart in Medemblik. De dagetappes waren circa 25 km lang. De route liep via Amsterdam en van daar uit langs de oevers van de voormalige Zuiderzee en betreft met elkaar 323,34 km naar de Noordoost Polder. Vanaf Emst had haar vader moeder Gre Wessels bij haar afgezet. Vanaf dat punt waren ze met zijn tweeën verder gelopen naar Medemblik.

De zondag na de Avondwandel4Daagse in Obdam zijn zij van plan om van Enkhuizen naar Lelystad v.v. te wandelen, ¨want dat stuk hoort er ook gewoon bij¨, aldus Anita Bakker (links op de rechter foto).

De sportieve wandelaars werden bij Dorpshuis ¨de Brink¨ ontvangen door de Obdammer Coverband Spangle (filmpje) met vrolijke muziek.

Lees ook :

Voorzomerweer bij Avondwandel4daagse Obdam 2017

´Coole´ Avondwandelvierdaagse Obdam 2016

Traditioneel zwaarste dag Wandelvierdaagse 2016

Appelfrisse dag Avondwandelvierdaagse 2016

Wisselend weer bij Avondwandel4Daagse Obdam 2016

Avondwandelvierdaagse Obdam 2016 zonnig gestart

Pastor Bert schiet vierdaagse Obdam 2016 weg