Sint Victor opent tentoonstelling de kerk dat zijn wij

Al 125 jaar staat de St. Victorkerk in Obdam onder het motto de kerk dat zijn wij. Zondag 5 februari opende de naamgever officieel de tentoonstelling De kerk dat zijn wij ter ere van de kerk.

Tentoonstelling De kerk dat zijn wij geopend

Sedert 2015 werd het 125-jarig bestaan van de RK Kerk van Obdam voorbereid met o.a. oecumenische kerkdiensten die door de bewoners van de verschillende straten werden georganiseerd. De laatste hierop gerichte kerkvieringen hadden een mystey guest als hoofdpersoon.

Tentoonstelling De kerk dat zijn wij
Groepsfoto processiegangers.

Zondag 5 februari 2017 was de Romeinse soldaat en naamgever van de kerk St. Victor uit het dodenrijk opgestaan. Hij leidde na afloop de aanwezigen naar de speciaal ingerichte en unieke tentoonstelling in het Tuinhuis op steenworp afstand van de jubilerende kerk.

Romein Sint Victor van Xanten

Romeinse soldaat Sint Victor is de naamgever van de kerk van Obdam. De heilige Victor van Xanten (-287) is een martelaar en was een Romeins officier die volgens de overlevering stierf toen de keizer van Rome de christenen in gans het Romeinse Rijk vervolgde.

Hij wordt afgebeeld als soldaat of ridder in wapenuitrusting met een rode mantel van een Romeins officier. Hij heeft een palmtak van de overwinning in de hand wat erop wijst dat hij een martelaar is. Het zwaard in zijn andere hand geeft aan dat hij door het zwaard gestorven is.

Processie Tentoonstelling De kerk dat zijn wij

Koggenland Nieuws maakte er een impressie van. Zie hiervoor ook dit videobeeld.videobeeld processie.

Lees ook :

Impressiebeelden Sint Victor opent tentoonstelling de kerk dat zijn wij.

Foto´s processie De Kerk dat zijn Wij.

Processie Obdam loopt pover oprit Horstenburgh in Obdam (video).