Avenhornse jeugd haalde geld op voor MS-patient

Op de dag na Drie Koningen werden traditioneel in Koggenland alle kerstbomen verbrand. Dat gebeurde eendrachtig en krachtig. In Avenhorn met bovendien een sociaal invoelend aspect. Hier werd geld gedoneerd aan MS-patient Remko Teunissen.

Het ophalen van de kerstbomen gebeurde in Koggenland op vier plaatsen tegelijk. Velen hadden een kerstboom ingeleverd tegen een vergoeding van € 0,50 per boom.

Koggenland Nieuws maakte zaterdagmiddag 7 januari een rondgang door de gemeente om ter plaatse de sfeer te proeven.

Kerstboomverbrandingen verliepen eendrachtig en krachtig

kerstboomverbrandingen
Burgemeester Rob Posthumus hielp persoonlijk mee met het stapelen in Obdam.

De kerstboomverbranding vond in Obdam plaats op het nog braakliggend terrein van de Polderweijde. De verbranding liep hier uit door een  aantal verlate brengers. Burgemeester Posthumus hielp mee met het stapelen van de kerstbomen.

Het in de brand zetten van de kerstbomen gebeurde door de vrijwillige brandweer in Koggenland. Op zichzelf lijkt het een ongewone klus voor brandweerlieden. In werkelijkheid is het juist een uitstekende preventieve taak : doen zij dit niet dan zul je zien dat het op meerdere plekken tegelijk door omwonenden zal plaatsvinden met alle gevolgen van dien. Dan zijn de risico´s minder goed in de hand te houden door de brandweer. Bovendien is het op deze manier een leuke sociale samenkomst van omwonenden in de dorpen van Koggenland.

Spontane actie kerstophalers in Avenhorn

kerstboomverbrandingen
In Avenhorn kregen de kinderen ook warme chocolademelk uitgereikt door de vrijwillige brandweer.

In Avenhorn waren Jesse en Tigo Lenting en Sil Walburg op het idee gekomen om hun opbrengst van de kerstbomen te doneren aan MS-patient Remko Teunissen uit de Goorn. Hij heeft dringend geld nodig om gebruik te kunnen maken van een behandeling voor zijn ziekte. Deze behandeling is niet in Nederland mogelijk, maar wel in Spanje.

Zij hebben in de Goorn en Avenhorn 150 bomen weten te verzamelen en € 75,= opgehaald. Een van hun opa´s heeft de opbrengst verdubbeld, dat met nog wat aanvullende giften kwamen zij op € 209,= uit. Dat gaat nu naar Remko Teunissen.

MS-patiënt Remko Teunissen

Remko is de vader van Tygo en en Lana, twee leerlingen van de Jozef-school in de Goorn. Remko heeft MS en gaat in januari naar Spanje voor een behandeling.

 

Zijn hoop is op deze behandeling gevestigd omdat hij dan uit zijn rolstoel kan. Deze behandeling is niet in Nederland mogelijk.

Zie voor meer foto´s de fotoserie onder de grote foto van de 3 helden in Avenhorn.