Jong Kerstezeltje geboren in Hoogwoud

In het Westfriese dorp Hoogwoud is op de kerstmarkt van tuincentrum de Boet de afgelopen week een jong ezeltje geboren. Dit heeft al veel publiciteit opgeleverd voor het tuincentrum de Boet.

Moeder ezel was nog maar net op haar plek bij de kerststal in de reusachtige huisvesting van het tuincentrum gearriveerd. In de eerstvolgende nacht werd het kleintje geboren.

¨Ze kon weleens zwanger wezen¨

¨Ik dacht meteen bij levering van moeder ezel gelijk al ´ze kon weleens zwanger wezen´¨, aldus de manager inkoop Jan-Willem tegenover dit medium.

De volgende ochtend troffen medewerkers het kleintje al aan bij haar moeder. Het kon nog nauwelijks op haar benen staan.

Kerstmarkt fameus

Op dit moment pakt het tuincentrum de Boet in Hoogwoud zoals elk jaar fameus uit met de kerstmarkt. De showroomvloer is normaal al enorm en nu is er een hele kerstroute uitgezet langs de huidige nieuwe trends voor de naderende kerst.

Extravagante kleuren en uitdossingen

KerstmarktWat opvalt is de manier wat alles uitstraalt. De kleuren van de kerstboomversieringen lopen uiteen van goud- en zilverkleurig naar ook nieuwe kleuren als wit en rose.

´Huiselijk´ kernwoord

´Huiselijk´ is ook het kernwoord van deze kerstmarkt in Hoogwoud. Dat blijkt niet alleen in het uitgebreide restaurant in ´de Boet´. Ook de kerstuitstallingen geven dat aan. Kerstuitstallingen met een knipoog naar het verleden.

KerstmarktHele landschappen zijn uitgestald. Met name jonge kinderen zien hier hun ogen uit. De hele Elfstedentochtroute kan je hier bij je thuis aanschaffen.

De traditionele Friese Elfsteden hebben hier hun symbolen in miniatuurformaat uitgestald. Deze zijn voor bedragen rondom de 40 en 50 euro door iedereen aan te schaffen.