Sinterklaas kent ook Dap

Een dag na de aankomst in Maassluis kwam de goed heiligman in Obdam aan om daarmee ook opnieuw zoals elk jaar Koggenland te kunnen bezoeken.

Sinterklaas gearriveerd in Koggenland en kent Dap

Om 14 uur kwam Sinterklaas met zijn zwarte gevolg aan op de hoek van de Lutkedijk en de Dorpsstraat van Obdam. Onder escorte van een politiewagen werd het goedheilige gevolg Obdam binnengeleid.

Goed heiligman belangstellend voor publiek

Sinterklaas
Sint begaf zich onder het publiek.

De route ging vanaf de Dorpsstraat de Handelskade op. Ter hoogte van de Dekamarkt stopte het gevolg. De Sint verliet daar de open landauer om zich onder het publiek te begeven. De muziekband speelde onderwijl lustig door (video).

Vervolgens zette de stoet zich weer in gang om via de Dr. Lohmanstraat door te rijden naar de Dorpsstraat. Onderwijl werd opnieuw gestopt. Allereerst bij de kruising van de Weerestraat met de Dr. Lohmanstraat, daarna nog ter hoogte van de Horstenburghstraat. Daar verdween de Sint met de belangrijkste pieten ineens achter een van de deuren van de huizen voor een bezoek aan een van de kinderen daar.

Sinterklaas
Vanuit een begeleidende auto werd snoep verdeeld.

Achter de politieauto reed een auto met open achterklep met twee kinderen met een badkuip met sinterklaassnoep tussen hun in om te verdelen tijdens de optocht.

Het gevolg hield ook nog even halt bij de Burgemeester de Boerlaan en aan het begin van de van Wassenaarstraat om vervolgens door te rijden naar het kerkplein voor een ontvangst door burgemeester Posthumus van Koggenland. Nu zonder begeleidende politieauto reed de door een paard getrokken open landauer door naar het plein naast het dorpshuis de Brink.

Zelfs Sinterklaas kent de Dap

Na een welkomstwoord door burgemeester Posthumus van Koggenland werd de Sint door de eerste burger van Koggenland uitgedaagd de Dap te doen.

Dat deed de inmiddels al meer dan honderdjarige heiligman ondanks zijn hoge leeftijd.

De aanwezige kinderen konden verder nog vragen stellen aan Sinterklaas, afgewisseld met een paar sinterklaasliedjes die begeleid werden door de muziekband die inmiddels had plaatsgenomen aan de zijkant van het podium. ¨Hoe oud is Sinterklaas?¨ vroeg een van de kinderen aan de heiligman. ¨Sinterklaas is al heel oud, al zeker meer dan 100 jaar. Dat kun je wel zien aan mijn lange baard¨, antwoordde Sinterklaas. ¨Hoeveel zwarte pieten hebt u?¨ De sint antwoordde:¨Op deze vrachtwagen staan er 17 pieten en jij bent de 18e¨, kreeg het kleine zwarte pietje die de vraag stelde als antwoord.