Recordbedrag Kerk- en Sportveiling Spierdijk

Vrijdagavond vond voor de tweede keer de gecombineerde Kerk en Sportveiling plaats. De apotheose was spectaculair met een recordopbrengst van € 46.295,=

Kerk en sportveiling.
De notaris van Appelnotarissen in Obdam hield vakkundig een oogje in het zeil.

De Veiling van Spierdijk is een tweejaarlijks evenement. De plaats van handeling was Café Duijn Bowling Spierdijk. De RK Kerk en de Omnivereniging Spierdijk St. George waren de organisatoren. De opkomst van de belangstellenden was zodanig dat alle zalen van Duijn in gebruik waren.

Gedurende de avondveiling vlogen de meest absurde bedragen door de zaal heen. Een pond paling ging meerdee keren weg voor € 80,= bijvoorbeeld. Een Jako Striker tenu met shirt, broek en kous ging met 1 kleurig logo naar eigen keuze weg voor € 700,=

Kerk en sportveiling
Burgemeester Posthumus.

Het laatste item was de Paaskaas van de RK Kerk in Spierdijk. Deze ging voor maar liefst € 1100,= van de hand. Bekend inwoner van Spierdijk burgemeester Posthumus dreef ook nog eens die prijs extra op door € 760,= te bieden. Daar ging menigeen nog overheen. Uiteindelijk was een andere Spierdijker de laatst biedende.

Kerk en sportveiling eindstand

De eindstand werd op het laatste spectaculair bekendgemaakt. Deze bleek € 46.295,= te zijn en is afkomstig van zowel de opbrengst van de avond als van de giften vooraf. Voor een klein dorp met 1575 inwoners helemaal een wereldprestatie.

Zie voor de foto´s de fotoserie onder de leidende foto.