Pelgrims Sint Victor op pad naar Xanten

Onder grote en emotionele belangstelling zijn vanmorgen om 10 uur de 8 pelgrims vanuit Obdam naar Xanten vertrokken. Pastor Bert gaf hun de zegen onder een scherp zonnestraaltje vanuit de hemel.

De wandelaars hebben het afgelopen jaar veel kilometers getraind voor juist dit evenement. Een aantal heeft dit jaar ook meegedaan aan de Wandel4daagse van Nijmegen.

125-ste verjaardag aanleiding pelgrimstocht

Ter ere van de 125ste verjaardag van de Sint Victorkerk in Obdam lopen de komende week 8 pelgrims de komende week naar de rustplaats Xanten van de naamgever van de kerk.

Een week geleden nog zijn 50 pelgrims van de Mariakapel achter de Sint Victorkerk naar Heiloo gelopen. Nu is het de beurt aan de pelgrims naar Xanten in Duitsland.

Vanuit de Sint Victorparochie waren de parochianen opgeroepen om vanmorgen om 9.45 uur de wandelaars uit te zwaaien. Maar liefst 30 betrokkenen waren op deze oproep vanmorgen naar de Sint Victorkerk gekomen.

Zegen pastor Bert

Xanten
Pastor Bert zegende de pelgrims.

Om klokslag 10 uur kregen de pelgrims de zegen van pastor Bert Glorie en na het laatste emotionele afscheid wandelden ze Obdam uit.

Credential de Pellegrino

De voorzitter van het organisatiecomité Jan van Langen heette alle aanwezigen van harte welkom en legde in het kort uit wat er te doen stond. Van de organisatie kregen de wandelaars op initiatief van pastor Bert Glorie -zelf ook als pelgrim naar Santiago de Compostela geweest- een ¨Credencial de Pellegrino¨ (pelgrimspaspoort) mee als extra aanmoediging. Vlak voor vertrek kregen de wandelaars hun eerste stempel.

Het pelgrimspaspoort is ontworpen door Ocheda Grafische Creaties uit Obdam en lijkt opvallend veel op het officiële paspoort wat de pelgrims op weg naar Santiago de Compostela gebruiken.

Route naar Xanten

Xanten
Jan van Langen toont de route op het pelgrimspaspoort.

De route die de pelgrims volgen :

Ontvangst Xanten

Zaterdagmorgen om 7 uur vertrekt er een bus vanaf de Sint Victorkerk in Obdam naar Xanten. Zij zullen de wandelaars ook in Xanten gaan verwelkomen.

Om deze reden is de laatste etappe van Kalkar naar Xanten de kortste. Volgede week zondag gaan de wandelaars en de busreizigers met elkaar in processie naar de Sint Victor Dom om met de plaatselijke parochianen een viering mee te maken.

Blijf de wandelaars volgen

Xanten
Uiteindelijk gingen de pelgrims onderweg.

Vanuit de wandelaarsgroep zal regelmatig materiaal naar Koggenland Nieuws gemaild worden. De pelgrims zijn zodoende via www.Koggenland.nieuws.nl te volgen.

De achterblijvers kregen in de pastorie koffie aangeboden.

Zie voor meer foto´s het album via de link ´Fotoserie´ onder de leidende foto.

 

Reacties