VIER DE LIEFDE!

Foto: Mandrill Fotografie

Zijn jullie tevreden over je relatie, maar mis je soms toch iets? Zou je het fijn vinden meer intensiteit en diepgang te krijgen? Lees dan door …

In de week van 7-14 februari heeft Encounter aandacht voor de relatie.

Even wat meer tijd voor elkaar

Even net iets meer tijd hebben voor elkaar, even stilstaan, en kijken wat beter of anders kan. Door samen je relatie te vieren, tijd voor jullie twee vrij te maken, en elkaar wat langer en dieper in de ogen te kijken, ga je elkaar weer nieuw zien. Daar word je beiden ongetwijfeld gelukkiger van. Maar bovenal is samen vieren leuk. Het maakt dat je als partners meer van elkaar geniet.

Ja, we weten dat het lef vraagt om het over de liefde te hebben. Makkelijker lijkt het om te zeggen waar de ergernis ligt of waar we elkaar niet kunnen verstaan, in plaats van elkaar een steuntje in de rug te geven als we verschillen van inzicht en beleving. Want in een jong gezin b.v. is er veel te doen. Het werk vraagt soms veel tijd. Maar ook vrienden, sport en andere sociale afspraken, waardoor de tijd voor elkaar er bij in lijkt te schieten.’ En voor ik het wist’, zegt Wendy, ‘ was ik op een kruispunt beland, waar ik niet wilde zijn. Ik miste de verbinding met Renze en vond dat er iets moest veranderen’. ‘En ik had het nauwelijks door’, vertelt Renze, ‘ik was druk met allerlei andere dingen omdat ik iemand ben die snel enthousiast is en nieuwsgierig is naar alles. En dan vergeet ik Wendy weleens. ’.

Als man en vrouw gaan we soms zo anders om met dezelfde feiten. Gewoon door wie we zijn. Beide hebben we andere genen en een andere opvoeding en verlangen we ernaar om het goed te hebben samen. Wij hebben voor dat verlangen een prachtig programma. Encounter gelooft in de kracht van de liefdesrelatie en heeft vanuit dat geloof een communicatieweekend ontwikkelt voor stellen die op zoek zijn naar méér of anders.

Je doet niet alleen jezelf en elkaar een groot cadeau, maar ook je kinderen. Ze willen zo graag allebei hun ouders in hun leven. Twee ouders die van ze houden en ze groot zien worden.

Twee ouders die staan te juichen langs de lijn, trots zijn als ze goede cijfers halen en alles willen weten over hun eerste gebroken hart. Die samen op de eerste rij zitten als ze examen doen en liefdevol hun eerste kleinkind vasthouden.

Niets komt vanzelf…

Maar dat gaat niet vanzelf. Het vraagt lef om het over je relatie te hebben. Encounter organiseert weekendcursussen voor die stellen die beseffen hoe waardevol hun relatie is. Het is een beproefde manier om je relatie een boost te geven en dit, juist in de drukte van alledag, ook vast te houden.

Wendy en Renze zijn zo’n stel die tevreden zijn over hun relatie, maar die het fijn vonden om meer intensiteit en diepgang te krijgen.

‘Als stel waren we altijd wel in gesprek, maar het bleek vaak te verzanden in alles wat er gedaan moest worden en hoe we dat goed konden managen i.p.v. dat ik zag hoe Wendy behoefte had aan verbinding met mij. In ons haastige leventje vergaten we wel eens stil te staan bij waar het eigenlijk allemaal om draait. Dus toen we over een weekend van Encounter hoorden, werden we gelijk nieuwsgierig. Ik sta wel open voor nieuwe dingen en voor verbetering’, zegt Renze. ‘Ook al was ik bekend’, dacht ik, ‘met dit soort dingen uit andere cursussen en opleidingen, ik ontdekte daar hoe goed de opbouw was en hoe geweldig de dialoog was die we daar leerden. Het maakte dat ik me meer verbonden voelde.’

Encounter opende mijn ogen…

‘En wat ben ik blij dat we gegaan zijn’, zegt Wendy. ’Ik stond op een kruispunt en zocht een andere weg om elkaar te vinden. In ons dagelijks leven ben ik snel geneigd om Renze te onderbreken als we met elkaar praten. Dan kan ik nogal heftig doen. Maar tijdens dat programma van Encounter, zag ik hoe ik met mijn felheid mijn angstige kant verborg.

Ik leerde mezelf beter kennen en dat was een groot cadeau, waardoor ik ook de weg weer makkelijker vond naar Renze, als ik hem even kwijt ben.

Die kwaliteit in onze relatie willen we vasthouden en daar is dat Encounter programma in Helvoirt een begin van geweest.’

Programma Encounter voor de week van Valentijnsdag

En wat is dat programma dan, denken jullie nu misschien nieuwsgierig?

In de week van de relatie van 7-14 februari vertellen wij daarover, gecombineerd met 5 leuke workshops:

  • 7 februari Krachtpatsers gezocht ….

  • 8 februari Laat jij je (aan) raken?

  • 9 februari Wijn om van te houden

  • 10 februari Happy hour met een aards tintje

  • 12 februari Hoe blijf je in beweging, zonder jezelf weg te geven?

Kies de avond die je het meest aanspreekt en meld je aan, jij en je partner zijn van harte welkom.

Deelname is kosteloos wel is het fijn als je je vooraf opgeeft bij:

Mary en Jos Schipper 0226 351037 [email protected]

Meer informatie op www.encounter.nl

VIER DE LIEFDE!