125-jarig bestaan in 2017 extra gevierd

De Sint Victorkerk in Obdam viert in 2017 125-jarig bestaan.
Foto: Johan Joost van Daalen

Al langer heeft de St. Victorparochie de laatste jaren toegewerkt naar het 125-jarig bestaan van de St. Victorkerk in Obdam. Dat was door voornamelijk de ´Ken uw straat-viering´.

In het nieuwe jaar is het dan 125 jaar geleden dat de St. Victorkerk in gebruik is genomen. Op 25 juli 1892 is de kerk officieel in gebruik genomen / geconsacreerd. Op 21 april 1891 is de eerste steen gelegd. Dat feest gaat de St. Victor-parochie vieren.

Historie St. Victor-kerk

De vorige kerk werd in 1892 gesloopt en stond op de plek waar nu de ¨Victor Hof¨ scheef tegenover de huidige kerk staat. Deze kerk was te klein geworden en alweer 322 jaar oud en bouwkundig in een zeer slechte staat.

Onder toeziend oog van de St. Victorkerk zijn trouwens een paar jaar gelden de resten gevonden van nog een andere kerk aan de Lutkedijk.

De parochie St Victor bestaat al veel langer, waarschijnlijk al meer dan 500 jaar.

In februari 2017 zal op de zondagen in samenwerking met de Stichting Oud Obdam-Hensbroek een thema tentoonstelling over onze parochie en 125 jaar Sint Victorkerk  komen in Het Tuinhuis.

Op 16 juli 2017 herdenkt de St. Victor-parochie het feit dat de Sint Victorkerk in juli 1892 werd gewijd en in gebruik genomen. Dat is is dan de viering van de 125e verjaardag van de kerk.

Actie Kerkbalans uitkomst

De St. Victorparochie noemt het alleen een ¨probleem¨ dat de meeste activiteiten geld kosten. Alleen al doordat het gebouw duur is in het gebruik. De parochie teert daardoor langzaam in.

De parochie grijpt daarom de actie Kerkbalans met beide handen aan dit proces een halt toe te roepen door deze 125-jarige een passend verjaardagscadeau te gunnen.

 

 

Reacties