Steun Zuster Miriam

Foto: Obdammer-missionarissen.webnode.nl

Obdam is een sociaal dorp met oog voor wat er verder in de wereld leeft. Toch heeft dat ook wat ingeboet in vergelijking met wat het geweest is. Echt Obdammer initiatief in Koggenland is de ¨Stichting Wij en onze Missionarissen¨.

Deze stichting bestaat vijftig jaar. Deze Stichting steunt financieel projecten van mensen met een missie, waaronder die van Zuster Miriam Commandeur uit Obdam.

Kortgeleden was zij weer even in haar geboortedorp terug. Dat was aanleiding voor de ¨Stichting Wij en onze Missionarissen¨ om te proberen weer meer bekendheid te krijgen.

Zuster Miriam Commandeur

Zuster Miriam Commandeur is in 1959 geboren in Obdam en is ´volgelinge´ van “moeder” Teresa’s Missionarissen van Naastenliefde. Zij is na in Polen, de Oekraïne en Siberië nu in Riga, de hoofdstad van Letland actief.

Zij werd in 1979 op 19-jarige leeftijd novice. In 1981 deed ze haar eeuwige gelofte en Miriam is toen ingetreden bij de Orde van Moeder Teresa, Missionarissen van Barmhartigheid.

Deze stichting ondersteunt haar en haar medezusters bij hun inspanningen om daklozen, zieken en verslaafden daar te helpen met warme maaltijden, nachtopvang en eenvoudige eerste lijns gezondheidszorg.

Sinds anderhalf jaar is ze gestationeerd in de hoofdstad van Letland, Riga. Daar geeft ze in een gehuurd gebouw leiding aan de opvang van dak- en thuislozen en verslaafden. Als belangrijke neventaak bgegeleidt ze aankende zusters in een gebied dat zich uitstrekt van de Oostzee tot ver in Siberië (Tomsk). Zuster Miriam Commandeur was na twaalf jaar met verlof en bezocht in haar geboortedorp Obdam de bestuursleden van ¨Stichting Wij en en onze Missionarissen¨.

Uit handen van penningmeester en secretaris Piet Zwaan ontving Zuster Miriam namens de Stichting en professor Feldbrugge een envelop met inhoud.

Betrokkenheid stichting minder

Volgens het bestuur is de laatste jaren de betrokkenheid van de mensen in Obdam voor de stichting wel wat minder geworden. Het bestuur doet daarom een oproep zodat er financiële steun voor het ontwikkelingswerk van nog drie mensen met een missie en een binding met Obdam beschikbaar blijft.

Het bankrekeningnummer van ¨Stichting Wij en onze Missionarissen¨ is NL 04 RABO 013 80 03 726.

Ook is een erepoort te huur, die je kunt bestellen via telefoonnummer 0226-451922

De stichting heeft ook een weblog, zie daarvoor deze link http://obdammer-missionarissen.webnode.nl/onzeprojecten/zuster-miriam-commandeur/

Reacties

article
23061
Steun Zuster Miriam
Obdam is een sociaal dorp met oog voor wat er verder in de wereld leeft.
https://koggenland.nieuws.nl/kerksamenleving/23061/steun-zuster-miriam/
2016-09-21T20:37:38+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/178/2016/09/21204319/miriam-tomsk-3.jpg
Obdam, Stichting Wij en onze Missionarissen, Zuster Miriam Commandeur
Kerken, Nieuws