Parochie Sint Victor Obdam

Pastor Paul opende de ceremonie in de Sint Victorkerk als ceremoniemeester.
Pastor Paul opende de ceremonie in de Sint Victorkerk als ceremoniemeester.
Foto: Koggenland Nieuws

Als vaste rubriek neemt Koggenland Nieuws zich voor om de kerkelijke mededelingen van de Sint Victor parochie in Obdam door te geven. Hebt u mededelingen geef dit door via [email protected]

Parochiekoor St Victor op zoek

Het parochiekoor Sint Victor komt mannenstemmen tekort en is daarom op zoek naar zangliefhebbers.

Zowel de bassen als de tenoren kunnen versterking gebruiken. Lijkt het je wat om in een koor mooie missen en liederen te zingen, onder leiding van de enthousiaste dirigent Pierre van Diepen, dan ben je van harte welkom.

Het parochiekoor Sint Victor repeteert op dinsdagavond van 19 tot 21 uur.

Informatie en / of aanmelden bij :

Agnes Koopman, telefoon 0226- 452194

Carla Klaver, telefoon 0226-452447

Pastor Paul weer even terug…

De afgelopen weken was Pastor Paul weer even terug op het thuishonk. Inmiddels is hij weer terug op de basis Oranjestad. Citaat uit het dorpsblad de Rotonde van Obdam :

Pastor Paul: “Wat was het fijn om weer thuis te zijn! Dat geldt op de eerste plaats voor de dagen dat ik bij mijn ouders logeerde. Ik was weer even terug in het ouderlijk huis. Het betekende lekker verwend worden. Ik genoot van verse groente uit de tuin. Het aardbeienseizoen was net begonnen, dus iedere dag brood met verse aardbeien. Heerlijk!

Thuis voelde ik me ook als door Obdam reed. Eerst moesten de mensen nog even goed kijken: ‘Is het pastor Paul of is het zijn broer?’. Maar al snel ging het nieuws door het dorp:’Hij is weer terug!’. Het was vertrouwd om na de donderdagmorgenvieringen in de kapel samen met de mensen koffie te drinken in de pastorie. Zelf ging ik twee weekenden voro in de Sint Victor-kerk en eenmaal in de kapel van De Horstenburg. Ook dit was thuiskomen. Het voelde zo vertrouwd achte het altaar plaats te nemen en met zoveel vertrouwde mensen samen te vieren. En wat heb ik genoten van de koren die zongen. Dat mis ik wel een beetje op Aruba. We hebben daar een geweldige pianiste die de samenzang begeleidt, maar bij het horen van de klanken van orgel en het koor maakte mijn hart een sprongetje van vreugde.

Vol enthousiasme heb ik het jubileumboek gelezen en bekeken. Wat is dit een mooi en waardevol boek geworden met prachtige foto’s en verhalen. Mijn complimenten aan allen die er aan hebben gewerkt. Het is een bijzonder jaar voor  de parochie met zoveel activiteiten om het 125-jarig jubileum te vieren. Ik mocht een stukje daarvan meevieren. Het was een vreugde om voor te mogen gaan in de speciale jongerenviering op 11 juni. Het was  een feest van herkenning met jong en oud!

Ik dank pastor Bert en het parochiebestuur voor de ruimte die ze me hebben gegeven om voor te gaan. Ik vond het fijn om te zien dat het parochieleven onverminderd door is gegaan. Nu onder de bezielende leiding van pastor Bert, met hulp van vele vrijwilligers.

Aanleiding voor mijn bezoek aan Nederland was de bedevaart naar Lourdes. Ieder jaar wordt in mei de Internationale Miilitaire Lourdesbedevaart gehouden. Dit jaar gingen mijn collega-aalmoezenier van Curaçao en ik met 43 mensen uit De West op bedevaart. Het was de 16e keer dat ik in Lourdes was. Ook dit betekende dus ‘thuis-komen’. Wat was het geweldig; de ontmoetingen met militairen uit zoveel verschillende landen; de fanfarekorpsen met hun muziek; het werd ontvangen. Komend jaar hopen mijn collega en ik opnieuw vanuit de West naar Lourdes te gaan. Met daaraan gekoppeld een bezoek van enkele dagen aan mijn ouders en aan Obdam. Tot volgend jaar!”

Nieuws uit de Parochie van Sint Victor

Parochiecentrum is dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen van 09:30 uur geopend tot 11:30 uur geopend. Loop eens binnen. U bent van harte welkom. De koffie staat klaar. Donderdagmiddag is het secretariaat geopend van 14:00 uur tot 16:00 uur. U kunt op genoemde tijden terecht voor het opgeven van misintenties, het aanvragen van jubilea en andere zaken.

Mail naar Sint Victor

E-mailberichten die voor het secretariaat bestemd zijn, zoals intenties, berichten rond huwelijk, jubilea, doop etc. kun u sturen naar [email protected]

Vieringen in de Sint Victor

Donderdag 30 juni – 09:00 uur. Woord- en Communieviering in de Kapel; voorganger Ineke van Wijk.

Vijdag 1 juli – 19:00 uur Eucharisieviering in De Horstenburg

Zondag 3 juli – Pastoor Beemster viert zijn 60-jarig priesterjubileum

Zondag 9  juli – Terugkomviering. Gezinsviering weaarbij de comunicanten uitgenodigd worden, met jeugdkoor De Victorzangertjes.

Secretariaat van de Sint Victor Parochie gesloten op 7 en 14  juli

De vakantieperiode staat voor de deur en ook Jan en Jose gaan met vakantie.

Daarom is het parochiesecretariaat donderdag  7 en 14 juli gesloten.

Een deel van de keten

Pastor Bert wil graag nogmaals zijn dank uitspreken voor alle bezoekjes, cadeaus, kaarten en mailtjes die ik jheb gekregen ter gelegenheid van zijn verjaardag. Hij is er zeer mee vereerd. Het is verrassend en stimulerend voor hem zoveel blijken van waardering te mogen ontvangen.

Ook hij was blij met de aanwezigheid van pastor Paul in de afgelopen weken. Het voelde ook voor hem, evenzeer als dat voor iedereen gold in Obdam e.o. vertrouwd aan.

Op zondag 5 juni ging pastor Paul voor in een goed gevulde kerk, waarbij het Parochiekoor zong. Op zaterdag 4 juni zegende hij het huwelijk in van Peter Vlaar en Jennifer Reme, waarbij het koor Sing@Victor zong en op zaterdag 11 juni mocht pastor Bert met pastor Paul voorgaan in een eucharistieviering waarin wederom opnieuw jhet koor Sing@Victor zong.